Za gradonačelnika Beograda diplomatski skandal i mjesto u drugom redu, za Karićevu poklon Sarajevu i uklanjanje zastave Srpske.

I dok gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića prisluškuje bubicom i stavlja u drugi red tokom proslave Dana grada Banjaluka, gradonačelnicu Sarajeva Benjaminu Karić, Draško Stanivuković dočekuje poklonom Sarajevu u vidu česme u centru najvećeg grada Srpske, kao i uklanjanjem zastave Republike Srpske tokom prijema Karićeve.

Stanivuković bi tog 22. aprila tokom proslave Dana grada možda uspio da ostvari svoj cilj, ali je protokol predsjednika Srbije uočio “bubicu” te osujetio pokušaj da se nedozvoljeno snima razgovor rukovodstva Srpske i Srbije.

Dok od Beograda traži finansiranje projekata u Banjaluci, gradonačelnika prestonice Srbije Zorana Radojičića stavlja u drugi plan tokom proslave Dana grada, te na taj način ponovo pokazuje svoju nezrelost ali i nedoraslost funkciji koju obavlja.

Ipak, ne važe za svakoga ista pravila. Pogotovo ne za gradonačelnicu Sarajeva Benjaminu Karić koja je, podsjetimo, odmah po izricanju drugostepene presude generalu Mladiću pohrlila je na društvenu mrežu Fejsbuk kako bi brže – bolje likovala sramnu presudu u kojoj su svako pravo i pravda pregaženi. Naime,

Кarićeva se tu nije zaustavila. Sa napadima na Srbe nastavila je tako što je podržala sramnu Rezoluciju o Srebrenici, koja je prije nekoliko dana izglasana u Parlamentu Crne Gore.

Za Karićevu i Sarajevo, poklon u centru Banjaluke i uklanjanje zastave Srpske u Gradskoj upravi tokom zvanične posjete gradu na Vrbasu, za Radojičića diplomatski skandal i mjesto u drugom redu.

Posjećamo, Stanivuković je još jednom pokazao da jeftinim populizmom pokušava prikriti činjenicu da nema konkretno rješenje za data predizborna obećanja.

Izvor: ATV