Na sastanku koji je danas sa svojim saradnicima upriličio gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović za direktore javnih ustanova kulture i zaposlene u oblasti kulture , bilo je riječi o infrastrukturi u ovoj oblasti u gradu na Sani.

Prijedor je grad sa ozbiljnim javnim ustanovama kulture, kulturnim amaterizmom i jasnim identitetom kao grad slikara i respektabilnih kulturnih manifestacija u regionu, konstatovano je na sastanku, ali postoje problemi čije rješavanje će kulturu grada podići na viši i kvalitetniji nivo.

U tom kontekstu razgovarano je o prijeko potrebnoj zgradi Narodne biblioteke “Ćirilo i Metodije”, multifunkcionalnom Kulturnom centru, boljoj iskorišćenosti objekta Ljetne bašte, adekvatnoj koncertnoj dvorani u Muzičkoj školi, prostorijama za Gradski hor i drugim projektima čijom bi realizacijom ova oblast svoju djelatnost podigla na viši nivo.

 

Gradonačelnik je naglasio veliku zainteresovanost i dobru volju aktuelne vlasti za poboljšanje stanja u infrastrukturi kulture Prijedora. Ideja o rješavanju kulturne infrastrukture nije manjkalo, što je svakako dobra osnova za konačno rješavanje od prije nasljeđenih problema u ovoj oblasti. Sljedeći korak, zaključeno je na kraju, je izrada ozbiljnih i kvalitetnih projektnih prijedloga, koji će biti kandidovani investitorima i donatorima i svima onima koji mogu pomoći poboljšanju infrastrukturnog razvoja u domenu kulture

Izvor: prijedorgrad