Poslije višemjesečne tišine albanske nevladine organizacije na Kosovu konačno su se oglasile u vezi sa slučajem Dragice Gašić, povratnice u Đakovicu koja već mjesecima trpi teror lokalnog stanovništva.

Ali kako su se oglasile bolje da nisu pošto su praktično opravdale svo gaženje i najosnovnijih ljudskih prava, piše Blic.

Od kako se prije dva mjeseca vratila u svoj stan u Đakovici Dragica Gašić nema pravo da ujutru na miru ode u prodavnicu, da kupi osnovne namirnice, niti može bez straha da prošeta, a nedavno joj je obijen i opljačkan dom, razvaljena ulazna vrata, ukradena sigurnosna kamera i ruter za internet i odneti čak i lijekovi…

Sve to Fatmira Šeholi iz Instituta za afirmaciju međuetničkih odnosa nije navelo da promoviše međuetničku toleranciju nego da se bavi politikom. Štaviše, Šeholi nijednom rječju nije osudio odnos Albanaca prema jedinoj Srpkinji u Đakovici.

– Srbija i takozvana Kancelarija za Kosovo koju vodi gospodin Petković namjerno je ovo uradila da bi politizovali cjelokupnu situaciju ne što je Dragici toliko stalo da se vrati i živi sama u Đakovici nego da evo pokaže svijetu da Albanci ne žele da se niko vrati – istakao je Šeholi.

FOTO: KOSOVO ONLINE/YOUTUBE
FOTO: KOSOVO ONLINE/YOUTUBE

Što je još gore, Šeholi je kritikovao i ponašanje Dragice Gašić u Đakovici.

– Dragica Gašić umjesto što ide od kancelarije do kancelarije u Beogradu pa je zloupotrebljavaju i Petković i Vučić i Ana Brnabić i svi, treba s Albankama da sjedi u Đakovici da se izvinjava bez obzira na to što ona nije kriva za to. Ali to je čin moralnog aspekta, da sebi priušti mogućnost življenja u jednom društvu gde želi da se kreće – rekao je Šeholi.

“Ovaj radi na smirenju međuetničkigh odnosa?!”

Naravno, Šeholijeva „analiza“ izazvala je žestoke reakcije na društvenim mrežama.

 

Sergej Dojcinovic
Mislim da svako treba da posluša ovaj prilog o Dragici Gašić. Radi se o neviđenom nasilju koje se prostire od nevladinog sektora do policije i vlade. Poslušajte samo te argumente protiv nje, lobotomija.
Sergej Dojcinovic
@sergdojc
“Dragica Gašić treba da sedi u Đakovici sa Albankama i da im se izvinjava bez obzira što ona nije kriva”. Kakvi bolesni umovi mogu ovo da izreknu, ovo je predstavnik neke organizacije koja radi na smirenju međuetničkih odnosa.
Izvor: Srpskainfo