Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor najavio je danas da, počev od iduće sedmice, kreću posjete svim mjesnim zajednicama na području grada.

“Plan je da se obiđe svih 49 mjesnih zajednica do kraja godine, ukoliko to vremenski uslovi budu dozvoljavali. Nastavićemo na proljeće. Želimo da sa našim sugrađanima razgovaramo o svim problemima koje imaju u mjestima gdje žive”, rekao je Javor na današnjoj konferenciji za medije.
On je naveo da je dosta toga urađeno i u ovoj godini i da su mještani najčešće zainteresovani za infrastrukturu, naglašavajući da je za asfaltiranje obezbijeđeno 4,8 miliona maraka i da je tender završen, a da je prilikom odlučivanja šta je prioritet bitno da to odluče mještani, a ne gradska vlast.
“Imamo dosta toga i da sumiramo jer je ovo bila godina rada i investicija i očekujemo da sljedeća bude mnogo bolja i da imamo dosta više realizovanih projekata”, istakao je Javor.
On je pozvao mještane Tomašice i Busnova da dođu u ponedjeljak, 17. oktorba, u 20.00 časova, u društveni dom u Busnovima.
“Kada završimo obilazak svih mjesnih zajednica, raspisaćemo izbore za savjete mjesnih zajednica. Želimo da sistem odlučivanja vratimo u mjesnu zajednicu”, poručio je Javor.
On je dodao da se ovim mijenja loša dosadašnja praksa gdje se mještani nisu mogli dogovoriti šta je prioritet, pa su gradskim vlastima davali da odluče, ali da on to ne želi, nego da mještani treba da izaberu svoje predstavnike u savjete mjesnih zajednica i da putem njih odlučuju.

Izvor: prijedorgrad