Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović danas je organizovao prijem za učenike romske nacionalnosti kojima je prigodnim poklonima poželio srećan početak nove školske godine.

On je ruksake i školski pribor uručio za svih 56 učenika osnovne škole, a narednih dana će učenicima od petog do devetog razreda u školama biti uručeni i udžbenici neophodni za redovno pohađanje nastave, kao i učenicima srednje škole iz ove populacije kada bude dostavljen njihov tačan broj.
” Grad Prijedor značajnu pažnju posvećuje nacionalnim manjinama, a najbrojnija je romska populacija gdje vodimo računa da ni jedan đak među njima ne ostane bez knjiga jer su njihova imovinska stanja jako loša”, izjavio je novinarima Pavlović.
On je istakao dobru saradnju sa Udruženjem Roma koje ukazuje na sve probleme koje Romi imaju.

Predsjednik Udruženja Roma Ramo Salešević je rekao da je ovo dokaz da Gradska uprava vodi brigu o romskim đacima budući da su sva djeca obuhvaćena ovim priborom i udžbenicima potrebnim za početak nove školske godine.
” Mi imamo jako dobru saradnju i zahvalan sam što se u našem gradu vodi briga o potrebama Roma i u drugim segmentima, kao što su akcioni planovi, izgradnja stambenih jedinica i kada su dodjele stipendija u pitanju, tako da vjerujem da će se ova saradnja nastaviti”, rekao je Salešević.

Izvor: prijedorgrad