O kriminalu i korupciji najmanje mogu da pričaju članovi Stanivukovićevog tima za reviziju. Tvrde to ogorčeni radnici Gradske uprave u svom pismu koji je u posjedu ATV-a. Kažu da već neko vrijeme trpe maltretiranje i mobing od strane radnika bliskih gradonačelniku.

Među njima je, kažu i Jelena Kos, za koju tvrde da je jedina preostala članica Tima. Predsjednica Diana Cvijić, i još tri člana su, tvrde, napustili Tim, uvidjevši da su postali dio političke kampanje Draška Stanivukovića.

Upravo zato, kažu, izvještaja Tima nema onako često kako su pompezno najavljivani. Kosova je, s druge strane, u Timu ostala, jer kako tvrde ogorčeni radnici, za to ima dobar razlog. Time bi, kažu, izbjegla reviziju poslova na kojima je sama radila.

Kao glavni inženjer za investicije u Gradskoj upravi je, tvrde, dva puta trebalo da bude disciplinski i krivično gonjena zbog investicija za koje je bila zadužena. Oba puta se izvukla odlaskom na višemjesečna bolovanja, stoji u pismu radnika Gradske uprave.

I tu priči nije kraj. Kosova se, tvrde, malverazcijama i novčano okoristila. Tako je početkom ove godine preuzela ključeve dvoiposobnog stana u vrijednosti od više od 200 hiljada maraka i garažnog mjesta, koje, tvrde, nikako nije mogla da otplati platom iz Gradske uprave. Prostom računicom se, pojašnjavaju, dolazi do zaključka da je Kos, čitavu platu od 1.200 KM za stan morala da štedi čak 180 mjeseci, i da pritom živi od vode i vazduha. Iako je Kosova vlasnica još jedne nekretnine koji nije prodala, i kao ni novi, nije pod hipotekom.

Radnici Gradske uprave se, zato, u pismu u koje smo imali uvid, pitaju zašto je Kosova “posljednji Mohikanac” Tima za reviziju? Da li je ucijenjena, ili debelo plaćena od strane nove administracije.

U svakom slučaju je, kažu zaposleni u Gradskoj upravi, Tim doživio debakl. O tome govori i činjenica da je gradonačelnik, za istraživanje navodnog kriminala u Vodovodu angažovao privatnu revizorsku firmu iz Beograda. Zašto ne svoj Tim za koji je tvrdio da je sposoban da pretrese sva javna preduzeća, posljednje je pitanje u otvorenom pismu radnika. Slali su ga i Drašku Stanivukoviću. Odgovor im nikada nije stigao.

Izvor: ATV