Povodom objavljenog isječenog snimka izjave iz uključenja u Dnevnik 2 RTRS- a prof. dr Vlade Đajića od 1. oktobra obavještavamo vas da je riječ o izjavi izvučenoj iz konteksta u svrhu degradacije najveće zdravstvene ustanove u Republici Srpskoj i prof. dr Vlade Đajića lično, saopšteno je iz UKC-a RS.

– Pacijenti nemaju razloga za brigu. Kao što je javnost već upoznata kiseonik koji se koristi u našoj ustanovi je više nego zadovoljavajuće čistoće i kvalieta i bez ikakvog sastava štetnih materija što je laboratorijska analiza i pokazala. Takođe, poznato je da je Agencija za lijekove Bosne i Hercegovine 2017. godine donijela pravilnik za upotrebu termina medicinski kiseonik, a do tada se koristio samo termin kiseonik.

Zaposleni u UKC Republike Srpske danonoćno rade veoma težak i odgovoran posao, a spinovanja i obrtanja teza pojedinih medija u zadnjih nekoliko dana po ovom pitanju ne donose ništa dobro ni medicinskim radnicima ni pacijentima koji su postali poligon za politička prepucavanja. Poslovodstvo UKC Republike Srpske i rukovodstvo Republike Srpske su u svakodnevnom kontaktu i iznalaze rješenja za kontinuirano snabdijevanje kiseonikom – navodi se u saopštenju UKC-a.

Izvor: banjaluka.net