Fudbalska reprezentacija Srbije izbila je na prvu poziciju grupe A kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru pošto je, i pored ogromne krađe koja se desila i nedosuđenog penala na kraju prvog poluvremena, slavila protiv Luksemburga sa 1:0.

Sudija Vilijam Kolum i njegove kolege iz VAR sobe definitivno bi imali šta da nose na duši da “orlovi” nisu uspjeli da odnesi sva tri boda sa ovog gostovanja.

U drugom minutu nadoknade, Tadić je nakon udarca od strane golmana Morisa završio na travi, a kontakt se vidio i bez usporenog snimka. Niko od arbitara to nije vidio, niti oni na terenu, niti oni u VAR prostoru.

Prosto je nevjerovatno da nije bilo reakcije na taj faul, ali pravda je zadovoljena i Srbija, doduše uz utakmicu više, preskače Portugaliju i sada ima bod više na vrhu tabele.

Srpska selekcija je ušla agresivno u meč, suzbila protivnika na njegovu trećinu terena i otpočela ofanzivu.

Prvu veliku šansu je imao Tadić koji je sa sredine terena dobio dobar pas od Gudelja, ali nije uspio da dokači loptu kako je htio, tako da je ona otišla u gol aut.

U tim momentima, protivnik nije bio u stanju da pokaže ništa više osim jednog kratkog blica, tako da je Srbija nastavila da plete mrežu oko domaćina.

Sljedeća prilika je viđena u 20. minutu kada se Mitrović izborio za prostor na desnoj strani kaznenog prostora, uputio oštar centaršut na drugu stativu gdje je Vlahović zamalo bio kratak.

Kao da su “orlovi” bili malo obeshrabreni što nisu bili nagrađani za trud, pa su počeli da se pomalo i povlače, što je dovelo i do oslobođenja Luksemburga.

Nekoliko ataka domaćeg kolektiva opomenulo je četu Dragana Stojkovića Piksija koji je ponovo malo pritegao odbranu, a onda u drugom minutu nadoknade stiže nevjerovatan momenat.

U 68. minutu se desio prelomni momenat, a protagonista je bio Dušan Vlahović. Napadač Fiorentine je uspio da se pozicionira ispred štopera Luksemburga, uđe mu u putanju i kada je bio već u kaznenom prostoru, šutirao je unutrašnjom i savladao Morisa.

Pokušavao je protivnik da uradi nešto više, ali to više nije bilo previše za srpsku reprezentaciju koja je lako izašla na kraj sa protivnikom.

Izvor: ATV