Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) najoštrije je osudio prljavu političku kampanju koja se vodi preko intime učesnika u političkom procesu i pozvao PDP da aferu “snimak” ne pripisuju drugim političkim partijama.

“SNSD se preko bivšeg gradonačelnika Prijedora (Dalibora Pavlovića) suočio sa takvom vrstom kampanje i naša odluka je bila pozivanje na odgovornost čovjeka čija je intima, takođe, bila izložena javnoj osudi, a on i njegova porodica linču”, saopšteno je iz SNSD-a.

U saopštenju se navodi da oni koji su lansirali fotografije, osudili Pavlovića, a juče lansirali snimak svog člana, danas pozivaju na empatiju prema tom istom čovjeku sa čijim životom su se poigrali.

“Pozivamo PDP da pitanje kandidatura za predstojeće izbore rješava na društveno prihvatljiv način, ne miješajući SNSD u svoja unutrašnja pitanja, i ne koristeći intimu učesnika u političkom životu”, ističu u SNSD-u.

SNSD od istražnih organa očekuje da utvrde da li su tačne tvrdnje odbornika PDP-a u Skupštini grada Banjaluka Ivana Begića da mu je prijećeno i da je ucjenjivan.

“Ukoliko se ispostavi da su tvrdnje tačne, očekujemo da se počinioci tih krivičnih djela otkriju i pozovu na odgovornost”, navedeno je u saopštenju.

Odbornik PDP-a u Skupštini grada Banjaluka Ivan Begić saopštio je juče da se, zbog privatnog snimka koji je pušten u javnost, povlači iz politike, predaje mandat odbornika i napušta stranku.

Autor: SRNA/ATV