Mi ne želimo biti remetilački faktor u BiH. Ona se gradi sa dva entiteta i tri konstitutivna naroda i to je osnov za bilo kakav dogovor u budućnosti, rekao je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske i predsjednik SNSD-a nakon sjednice Glavnog odbora SNSD-a koja je održana u Srpcu.

– Mi nismo za ulazak u NATO, ali jesmo za saradnju i to smo jasno ponovili – rekao je Dodik i poručio da SNSD ostaje pri svojim strateškim opredjeljenjima.

On je istakao da SNSD prihvata raspravu o svim važnim pitanjima na nivou BiH i odbacuje bilo kakvu mogućnost intervenicije bilo kojeg stranog predstavnika, organa ili pojedinca.

Dodik je naveo da sankcija Rusiji nisu ispravan put i da od toga nema ništa.

On je ponovio da je veoma zadovoljan svim što je urađeno na sjednice Glavnog odbora SNSD-a, na kojoj su izabrani potpredsjednici stranke, kao i predsjedništvo i ostala tijela.

Poručio je da je SNSD jednoglasnim izborom stranačkog rukovodstva pokazao da je organizaciono i politički profilisana i jedinstvena politička partija.

– Kao što smo to rekli u analizi političke i ekonomske situacije, svjesni smo da trenutna situacija nije uopšte laka, da je izazovna i traži potpuno jedistvo i organizaciju organa SNSD-a i svakog pojedinca – rekao je Dodik.

On je istakao da ta sitaucija traži promjenu pristupa SNSD-a u svakodnevnom obavljanju dužnosti.

– Danas smo zadužili novoizabrano Predsjedništvo SNSD-a da napravi platformu, a kroz svoj rad ja ću se zalagati da se izradi kodeks ponašanja članova SNSD-a na izabranim funkcijama i običnih članova stranke – rekao je Dodik.

Dodik je najavio da će sljedeća sjednica Glavnog odbora SNSD-a biti održana između 15. i 20. aprila u Prijedoru, na kojoj će biti riječi o platformi za predstojeće izbore.

Autor: RTRS