U Prijedoru se održavaju prijevremeni izbori za gradonačelnika Prijedora. Pravo glasa ima 86.329 građana.

U trci za mjesto gradonačelnika Prijedora je 14 kandidata, odnosno jedna koalicija, osam političkih partija i pet nezavisnih kandidata.

Kandidat koalicije DNS, SDS i PDP je Goran Predojević, SNSD-a Slobodan Јavor, Otadžbinske stranke Zoran Grbić, Lijevog krila Danijela Đurić, Kruga Marko Kaurin, Demokratskog centra Republike Srpske Zlatko Јosić, Re-balansa Miloš Јanjetović, SNS FBiH Lidija Radić i Radničke partije Ilija Mamić, a nezavisni kandidati su Mladen Unijat, Danijel Simatović, Vjekoslav Krneta, Slađana Radaković i Saša Stupar.

Svih 130 redovnih biračkih mjesta otvoreno je na vrijeme, a izborni proces odvija se bez većih problema.

Izbori u Prijedoru (Foto: RTRS)

Izbori u Prijedoru (Foto: RTRS)

Građani mogu da glasaju i na jednom biračkom mjestu za glasanje na nepotvrđenim glasačkim listićima, kod tri mobilna tima i jednog posebnog kovid 19 mobilnog tima.

Do 11.00 časova izlaznost je niska.

Izbori u Prijedoru (Foto: RTRS)

Izbori u Prijedoru (Foto: RTRS)

Naša ekipa posjetila je i nekoliko biračkih mjesta. O očekivanjima nakon izbora i da li će biti bolje pitali smo građane Prijedora.

Izbori u Prijedoru (Foto: RTRS)

Izbori u Prijedoru (Foto: RTRS)

Na biralištima u Prijedoru za sada bez većih gužvi. Građani očekuju da će se, nakon izbora, u grad vratiti politička stabilnost.

Prijevremene izbore u Prijedoru prati više od stotinu posmatrača Koalicije za slobodne i poštene izbore “Pod lupom”, iz koje saopštavaju da nisu zabilježene veće nepravilnosti.

Da izbori protiču bez većih problema potvrđuju i u briačkim odborima.

– Glasanje protiče bez ikakvih problema, biračko mjesto je otvoreno u 7.00 časova, sve teče u najboljem redu – izjavio je predsjednik biračkog odbora Mirko Rokvić.

Izbori u Prijedoru (Foto: RTRS)

Izbori u Prijedoru (Foto: RTRS)

– Biračko mjesto je otvoreno na vrijeme i za sada sve protiče u naboljem redu. Nadam se da će biti zadovoljavajuća izlaznost – rekla je član biračkog odbora Kaća Savić.

Predstavnici Gradske izborne komisije nove rezultate o izlaznosti saopštiće u 16.15 časova, a preliminarne nezvanične rezultate prijevremenih izbora oko 23.00 časa.

Centralna izborna komisija BiH je prve, preliminarne i nekompletne rezultate najavila za večeras u 22.30 časova.

Biračka mjesta zatvaraju se u 19.00 časova.

Prijevremeni izbori za gradonačelnika Prijedora raspisani su nakon što je Dalibor Pavlović 11. oktobra podnio ostavku na ovu funkciju.

Autor: RTRS