U Republici Srpskoj će narednih dana biti promjenljivo oblačno, mjestimično sa padavinama i maksimalnom temperaturom vazduha od pet do 10 stepeni Celzijusovih, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Sutra tokom dana biće pretežno oblačno uz slabe padavine, na istoku na planinama može provejavati slab snijeg, a u nižim predjelima mjestimično kiša, ponegdje su mogući i kraći sunčani intervali.

Minimalna temperatura vazduha biće od minus jedan do pet, u višim predjelima na istoku od minus šest, a maksimalna od tri do osam, na jugu i sjeveru do 10 stepeni, u višim predjelima od jedan stepen Celzijusov.

Ujutro će u kotlinama i oko rijeka biti uslova za nisku oblačnost i maglu.

U nedjelju, 6. februara, tokom dana doći će do raslojavanja oblačnosti uz sunčane intervale, dok se na istoku može zadržati niska oblačnost. Uveče će doći do porasta oblačnosti sa sjeverozapada, a u noći na ponedjeljak mjestimično sa kišom na jugozapadu i jugu.

Minimalna temperatura vazduha biće od minus dva do tri, u višim predjelima na istoku od minus šest, a maksimalna temperatura vazduha od tri do osam, na jugu i sjeveru do 10, u višim predjelima od jedan stepen Celzijusovih.

U ponedjeljak, 7. februara, ujutro biće pretežno oblačno i prohladno, prijepodne mjestimično sa kišom u većini predjela, a na planinama susnježica i snijeg.

Tokom dana biće promjenljivo do pretežno oblačno mjestimično sa padavinama, uz razvedravanje od sjeverozapada ka jugoistoku zemlje. Uveče će ponovo biti oblačno u centralnim i istočnim predjelima.

Minimalna temperatura vazduha biće od jedan do šest, u višim predjelima na istoku od minus dva, a maksimalna od pet do 10, u višim predjelima od dva stepena Celzijusova.

U utorak, 8. februara, ujutro biće pretežno oblačno i prohladno, prijepodne mjestimično sa kišom u centralnim i istočnim predjelima, na planinama susnježica i snijeg. Tokom dana biće pretežno oblačno, mjestimično sa slabim padavinama, na jugu pretežno sunčano.

Minimalna temperatura vazduha biće od minus tri do tri stepena, u višim predjelima na istoku od minus pet, a maksimalna od četiri do devet, u višim predjelima od minus dva stepena Celzijusova.

Autor: SRNA/RTRS