Ovaj umjetnik je sebi dao alijas Prikaso

Timoti Peč je u osmoj deceniji života i prije 15 godina je otkrio svoj poziv u životu, a to je slikanje penisom.

Ovaj umjetnik je sebi dao alijas Prikaso i putuje širom svijeta na izložbe na kojima je definitivno glavna atrakcija. Uvijek nosi šešir i tek po neki komad odjeće koji ne ostavlja prostora za imaginaciju.

Rođen je u Velikoj Britaniji ali živi i stvara u Australiji. Na ideju je došao 2005. godine nakon bolnog razvoda sa ženom.

Prvi put je dobio inspiraciju kada je gledao „lutkarstvo sa penisom“, nakon čega je nacrtao lice koje se smije u toaletu paba i odlučio je da će da proba kod kuće sa farbom. Za doček nove 2006. prijateljica mu je zadala izazov da naslika njen portret svojim penisom, i tog trenutka je rođen Prikaso.

Ipak, nije uvijek nailazio na preveliko razumijevanje okoline, pa je svoje prve performanse imao na sajmu SEXPO koji se održava po različim zemljama britanskog komonvelta.

– Ovo je potpuno isto kao slikanje prstima, samo se četkica razlikuje. Već 17 godina nastupam i volim kada probjem nečije granice neprijatnosti. Moj performans može da bude poprilično oslobađajuće iskustvo, samo ako ste spremni da dođete otvorenog uma – rekao je ovaj umjetnik.

Izvor. aloonline