Na nedavne optužbe nekadašnjeg odbornika PDP-a Ivana Begića, kako se SDS-ov poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Milan Radović bavi kriminalnim radnjama i blisko sarađuje s PDP-ovim poslanikom Jelenom Trivić, Radović se danas prvi put oglasio. On je ovom prilikom izjavio kako očekuje da Tužilaštvo istraži ove navode kako bi se utvrdila istina.

Podsjećamo, Begić je izjavio kako Radović sarađuje sa Trivićevom u cilju osvajanja pozicije prvog čovjeka u Vladi Republike Srpske. Ova saradnja je nastala iz razloga što je, kako Begić tvrdi, Stanivuković bio protiv toga da SDS-ov Radović dođe na premijersku poziciju dok mu je istu Trivićeva obećala.

„Spreman sam da dam izjavu Tužilaštvu, ali isto očekujem da ono radi svoj posao“ izjavio je Radović. Dok je lider SDS-a Mirko Šarović rekao kako nije dovoljno upoznat sa ovom situacijom.

Na pitanje novinara da li će tužiti Begića, Radović je rekako kako očekuje od Tužilaštva da će se ovim tvrdnjama pozabaviti, a kako je on spreman da ide i na poligraf kako bi se dokazala istina.

Zašto je Radoviću ovoliko trebalo da odreaguje na tvrdnje Ivana Begića?

Begić se nakon iznesenih tvrdnji ne pojavljuje u javnosti, očigledno to radi s razlogom jer je uplašen za posljedice koje ove tvrdnje nose, jer je i sam naveo kako se ovim izjavama doveo u opasnost.

Da li se krije od nekadašnje bliske saradnice Jelene Trivić ili Milana Radovića?

S obzirom da su se pojavile spekulacije kako gradonačelnik Stanivuković nije odustao od kandidature za predsjednika Srpske, ostaje pitanje da li i dalje podržava Trivićevu u njenoj kandidaturi ili su ga Begićeve tvrdnje udaljile od nekad najbliže saradnice koja ne krije nezadovoljstvo Stanivukovićevim radom.

Izvor: banjaluckeprice.net