Komunalna policija obavila je tokom prošle godine 57.978 komunalno-inspekcijskih nadzora, kako po službenoj dužnosti tako i po prijavama stranaka i tako zaradila milion KM. Ova milionska cifra ne iznenađuje s obzirom kako postoje dokazi da je gradonačelnik Draško Stanivuкović naredio radnicima gradskog parking servisa i Komunalne policije da dnevno moraju napisati najmanje 250 prekršajnih kazni, što je uvod u masovno kažnjavanja sugrađana po raznim osnovama.

Ova akcija kažnjavanja započela je još u novembru 2020. godine tako da su radnici gradskog parking servisa i Komunalne policije imali nepuna tri mjeseca da u gradsku kasu novoj administraciji prikupe čak milion maraka.

Podsjećamo, kako je naš portal već pisao o ovom, gradonačelnik Stanivuković je odlučio da napuni gradski budžet kršeći Zakon o prekršajima Republike Srpske jer je izdao ovakav nalog, između ostalog, i radnicima gradske parking službe koji po ovom zakonu nemaju ovlaštenja da pišu prekršajne kazne.

Više pročitajte ovdje

Kršeći zakon i kažnjavajući sve redom, gradonačelnik je napunio gradski budžet ogromnom sumom novca i ovom informacijom se još i pohvalio. Dok druge optužuje za kršenje zakona i traži od nadležnih organa da se isti sankcionišu, za njega te norme ne važe i još ih dodatno zabilježi fotografijom kao lični trijumf.

Izvor: banjaluckeprice.net