Revolucionarska taktika „heroja“ koji je popularnost stekao putem društvenih mreža, nažalost, puno je koštala građane Banjaluke. Povjerenje koje su građani dali novom gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću uzvraćeno je gomilom obećanja i još većim gomilama otpada i smeća.

Prošlo je više od godinu dana otkako je na mjesto gradonačelnika došao Draško Stanivuković. Mlađani Stanivuković je u toku predizborne kampanje glumio Djeda Mraza i nudio šakom i kapom, a danas nakon nešto više od godinu dana, svaka rupa na svom mjestu ostala, a prepuni kontejneri „evoluirali“ u divlje deponije.

Kao poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Stanivuković je tragao za problemima u gradu Banjaluka, a danas ih ne primjećuje. Trgao asfalt, vozao kontejnere i pravio šou, a danas nema šta počupati jer nije ni asfaltirao, a prazne kontejnere koje je nekada vukao sada ne obilazi ni komunalna služba na vrijeme…

Problemi za koje je tada Stanivuković garantovao i davao svoju riječ da se mogu riješiti u toku 24 časa, danas vidimo da ih gradonačelnik Banjaluke nije u stanju riješiti ni za godinu dana. Pored činjenice da gradonačelnik Stanivuković ima jednu brojčano iznenađujuću svitu ljudi, odnosno bliskih saradnika, pored primarnih, nagomilali su se i novi problemi sa kojima se svakodnevno bore građani grada na Vrbasu.

Pa krenimo redom:

Tužbe građana na nemar nove gradske administracije kako ne vode računa o redovnom odvoženju smeća i krupnog otpada su postale svakodnevica. Pretrpani kontejneri, razbacan otpad na nepropisnim mjestima i divlje deponije postale su slike za razglednicu Banjaluke u 2021. godini.

Udarne rupe i infrastrukturalni projekti na čekanju su još jedan od mnogobrojnih problema za koje Stanivuković na čelu nove gradske administracije nema sluha, što se može vidjeti na fotografijama koje su pristizale na naš portal u proteklih godinu dana:

Pored infrastrukturalnih i komunalnih poslova koji u posljednjih godinu dana ne rade onako kako bi trebalo, u Banjaluci su stali i mnogi projekti od kojih su građani mnogo očekivali. „Veliki“ projeki gradonačelnika Stanivukovića su po neki park i česma u centru grada, a od dugo najavljivane fontane ostala je samo rupa. Nevjerovatno zvuči ali gradonačelnik se uopšte ne šali kad kaže da su se godinu dana bukvalno igrali sa jednom od najatraktivnijom lokacijom u gradu koja se, opet, uz put, uveliko gradi što se može vidjeti na fotografiji.

Građani Banjaluke kao i mještani u mnogim banjalučkim naseljima su ogorčeni i svoje razočarenje nisu krili kada su govorili o svakodnevici koju otežavaju nagomilani problemi na koje onaj koji je obećavao mnogo nije ponudio, kako oni kažu ni minium bar zbog dužnosti za povjerenje koje su mu ti građani dali. “Nismo tražili nerealne zahtjeve, samo osnovno i na kraju krajeva bar ono što je rekao da će sigurno uraditi, a na kraju ništa nismo vidjeli”.

I pored suficita prethodne gradske administracije Stanivukoviću je ostao deficit praznih obećanja. Skupštinska većina je usvojila budžet, a gradonačelnik je imao i prostor i novac i vrijeme i umjesto grandioznih projekata koje je pompezno najavljivao u ovih godinu dana pred građane nije stavio ni jednu maketu.

Izvor: banjaluckeprice.net