Tokom noći sa subote na nedjelju i dalje će biti sa padavinama u većini predjela, jačim na jugu i istoku uz dalji porast snježnog pokrivača.

Jutra ujutru biće hladno i oblačno, uz snježne padavine uz porast snežnog pokrivača, pogotovo u višim predelima i na planinama centralnih i jugoistočnih krajeva, prognoza je Hidrometeorološkog zavoda RS.

Na krajnjem sjeveru padaće kiša, uz susnježicu i snijeg povremeno, te formiranje manjeg snežnog pokrivača u višim predelima. Na jugu Hercegovine vjetrovito, ujutru uz kišu a tokom dana promjenjivo uz sunčane periode.

Uveče prestanak padavina, sem u centralnim i istočnim krajevima. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na jugu umjerena do jaka bura, povremeno i olujne jačine.

Minimalna temperatura od minus tri do dva stepena, na jugu do šest, a u  višim predjelima i na planinama od minus pet stepeni. Maksimalna temperatura od minus  dva do četiri, na sjeveru i jugu do deset stepeni.

U ponedeljak ujutru i tokom dana hladnije, u većini predjela oblačno i dalje sa padavinama. U višim predjelima i na planinama sa snijegom, ali ga može biti i u nižim krajevima slabijeg intenziteta. Na sjeveru promjenjivo vrijeme uz periode kiše ili susnježice, dok će poslijepodne biti i sunčanih perioda. Na jugu suvo i vjetrovito, promjenljivo oblačno vrijeme uz sunčane intervale.

Minimalna temperatura od minus tri do tri, u višim predjelima i na planinama od minus sedam stepeni. Maksimalna temperatura od minus četiri do četiri, na jugu i sjeveru do osam stepeni.

U srijedu ujutru vedro i veoma hladno uz umjern do jak mraz, u centralnim i istočnim krajevima umjereno oblačno. Tokom dana sunčano vrijeme uz promenljivu oblačnost, na jugu Hercegovine pretežno sunčano.

Minimalna temperatura vazduha od minus osam do nula, a u višim predjelima i na planinama od minus 11 stepeni. Maksimalna temperatura od minus tri do četiri, na jugu i sjeveru do 11 stepeni.

Izvor: Srpskainfo