Tokom proteklog vikenda pripadnici Policijske uprave Prijedor su obavili racije u više ugostiteljskih objekata, a proveli su i pojačanu kontrolu saobraćaja.

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, zajedno sa pripadnicima Jedinice Žandarmerije, su tokom vikenda obavili racije u osam ugostiteljskih objekata na području Prijedora, Kozarske Dubice i Novog Grada.

– Tom prilikom je u ugostiteljskom objektu u Novom Gradu kod N.K. iz Novog Grada pronađen i oduzet kokain. Tokom racije sankcionisano je pet konobara zbog posluživanja alkohola maloljetnim licima – rekli su u PU Prijedor.

Preduzimanjem aktivnosti na kontroli i regulisanju saobraćaja tokom vikenda sankcionisano je 68 učesnika u saobraćaju, a 51 vozač je isključen zbog vožnje pod uticajem alkohola. Uhapšeno je sedam vozača zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 1,5 g/kg.

– Daljim aktivnostima u saobraćaju kontrolisan je A.S. iz Novog Grada koji je upravljao vozilom „seat“ koji je višestruki povratnik u činjenju težih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja koji po osnovu neplaćenih novčanih kazni duguje preko 4 500 KM. Vozilo je privremeno oduzeto, a protiv A.S. nadležnom sudu biće dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka – dodali su u policiji.

Tokom daljih aktivnosti koda Dž.H. iz Velike Kladuše, pronađena je i oduzeta marihuanu.

Nakon kompletiranja predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv  S.B. iz Novog Grada i Dž.H. iz Velike Kladuše biće podneseni izvještaji za krivično djelo „Omogućavanje uživanja opojnih droga“.

Izvor: Srpskainfo