Privrednik, ekonomista, bankar, a sada i zamjenik predsjednika SDS-a Mirka Šarovića, Milan Radović je u bezizlaznoj situaciji i traži podršku stranaca. Naime, Radović se, kako piše portal ,,Autentično’’ prošle sedmice sastao sa Darkom Trifunovićem glavnim lobistom NATO pakta u regionu.

Razlog posjete bio je da Radović zatraži pomoć od Trifunovića da ga preko svojih NATO veza izvadi iz situacije u kojoj se trenutno nalazi.

Nakon lokalnih izbora 2020. godine kada je stranka Mirka Šarovića izgubila 50.000 glasova dolazi Radović kao pojačanje SDS-a. Da Radović ovoj opozicionoj stranci kao novo pojačanje nije ništa pomogao, dokaz su i nedavno održani izbori za Savjete mjesnih zajednica. Zajedno sa ostalim članstvom Radović je potvrdio kako je SDS u najvećem gradu Srpske i dalje u lošoj poziciji.

Na to sve otvoreni fejsbuk rat Milana Radovića i narodnog poslanika Davora Šešića samo dan nakon izbora pokazao je sav jad i čemer te stranke. Milan Radović očigledno nije bio najbolje rješenje. U tome se prevario i Mirko Šarović koji je bio siguran da sa Milanom Radovićem počinje novo vrijeme za SDS Banjaluka ističući da je Radović SDS-u donio novu snagu i veliko znanje. Međutim, izbori za Savjete mjesnih zajednica pokazali su da SDS-a nema ni u tragovima u Banjaluci, jer SDS nije osvojio niti jednu mjesnu zajednu.

Podršku Radoviću nisu pružile ni njegove komšije sa Starčevice, a u Savjet svoje mjesne zajednice nije ušao ni Aleksandar Petković, aktuelni odbornik SDS-a u Skupštini Grada Banjaluka.

Pojedini aktivisti SDS-a optužili su Milana Radovića za poraz u Banjaluci. Upoređivali su njegov dolazak u SDS kao dolazak Ronalda u Real, a dobili su Ognjenovića, aludirajući na fudbalera Crvene Zvezde koji je otišao u Real kao velika zvijezda ali nikada u ovom klubu nije napravio ništa.

Poznato je da Radović bez problema prelazi iz jedne stranke u drugu, ali ono što niko nije očekivao je da će ostati sam i bez podrške. U nemogućnosti da podnese raznorazne pritiske sada je odlučio da podršku traži od stranaca i najvećih neprijatelja srpskog naroda za svoje, kako mediji pišu, sulude projekte.

Izvor: banjaluckeprice.net