Sutra i prvog dana vikenda u Srpskoj će biti veoma hladno, a jutarnja temperatura ići će i do -15 stepeni u višim predjelima.

Prema prognozi meteorologa, nakon promjenjivog do pretežno oblačnog i hladnog jutra s mrazom, uz mjestimično slabu susnježicu i snijeg, danas poslijepodne će doći do postepeno razvedravanja. U sjevernim predjelima biće sunčano, a u centralnom pojasu zemlje još pretežno oblačno i sa uslovima za slabe padavine, na jugu vjetrovito.

Minimalna temperatura vazduha danas će se kretati od -7 do -2, a u višim predjelima i na planinama od -11 stepeni. Maksimalna temperatura od jedan do šest stepeni, na jugu do osam, a u višim predjelima i na planinama od -4 stepena.

U petak ujutru biće pretežno vedro i veoma hladno, od centralnih krajeva ka jugoistoku uz pretežnu oblačnost i ponegdje slabe padavine. Tokom dana pretežno sunčano u većini predjela, ponegdje na jugoistoku i istoku uz umjerenu oblačnost, na jugu sunčano i vjetrovito.

Minimalna temperatura od -10 do -4 stepena, na jugu oko nula, a u višim predjelima i na planinama od -15 stepeni. Maksimalna temperatura od jedan do šest stepeni, na jugu do osam, a u višim predjelima i na planinama od -4 stepena.

U subotu ujutru takođe se očekuje pretežno vedro i veoma hladno, na jugoistoku lokalno uz nisku oblačnost. Tokom dana vrijeme slično kao u petak, sa istim jutarnjim i dnevnim temperaturama.

Autor: SRNA/Srpskainfo