Ni dvije godine od početka radova na izgradnji rezervoara za vodu koje bi snabdijevalo mještane u Melini nadomak Banjaluke, imovinsko-pravni odnosni nisu riješeni. Zbog toga je vlasnik zemljišta na kome se bazen počeo graditi Ostoja Divljak odlučio podvući crtu i narediti obustavljanje radova na njegovoj parceli, dok se papirologija ne riješi, a novac ne isplati.

Upravo to je gradonačelnika Draška Stanivukovića razljutilo, pa je dao sebi za pravo da prijeti, postavlja uslove i uklanja tablu na kojoj je pisalo “privatan posjed, zabranjen pristup”.

“On je rekao meni da će mi poslati u sve i jednu radnju inspekciju, baš iz ovih razloga što sam ovo postavio, a ja tražim samo da se riješe imovinsko-pravni odnosi, ne samo za mene, nego i za sve ostale. Još mi je rekao ‘Neka ti Igor Radojičić plati, ja ti neću platiti ni jednu marku’”, kaže Divljak.

Ostojina parcela prostire se na 12 dunuma. Kaže, sada je uzurpirana za veću površinu nego što je pisalo na skici, jer je prokopavanjem uništen dio oko već betoniranog dijela. I tu štetu bi, kaže Divljak, trebalo nadoknaditi.

Na tom mjestu trebalo je da bude bazen, ali sve ovo do sada je zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa džaba urađeno. Bazen će ipak biti nekoliko metara niže, a zemljište ovog građanina je bez razloga prokopano i uništeno.

“Vi niste gradonačelnik samo članova PDP-a, nego svih građana, počnite se tako i ponašati”, poručuje Divljak Stanivukoviću.

Iz Gradske uprave kažu da će svoju stranu priče moći iznijeti tek sutra.

Izvor: ATV