Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da je cilj da se opština Kneževo učini finansijski stabilnijom i time joj bude omogućeno da iz sopstvenih sredstava realizuje infrastrukturne i druge projekte važne za njene građane.

redsjednik Republike Srpske sastala se danas u Kneževu sa rukovodstvom opštine, koje predvodi načelnik ove lokalne zajednice Goran Borojević.

– Sastanak sa rukovodstvom opštine Kneževo na kojem smo, zajedno sa ministrima u Vladi Srpske i direktorom Investiciono-razvojne banke, razgovarali o prevazilaženju izazova sa kojima se suočava ova lokalna zajednica – objavljeno je na Instgram profilu predsjednika Srpske.

Nastavak realizacije važnih projekata za stanovništvo

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Kneževu da će biti nastavljena realizacija važnih projekata za ovu opštinu, te da će se u vezi sa ranije uzetim kreditom Investiciono-razvojne banke (IRB) Srpske pronaći model koji više neće opterećivati opštinski budžet.

Cvijanovićeva je rekla novinarima da je namjera da se ova opština finansijski ojača da može sama da rješava infrastrukturne i druge prioritete.

– To će biti učinjeno tako što će se postići drugačiji kreditni aranžman s namjerom da se skinu iznosi rata ili da se produže rokovi na tom planu, čime će biti lakše organizovati i finansirati opštinski život – istakla je Cvijanovićeva.

Ona je navela da će biti nastavljena sanacija velike sportske dvorane, za šta je obezbijeđeno 200.000 KM.

Cvijanovićeva je napomenula da su lani iz budžeta predsjednika Srpske izdvojena sredstva za gradnju vrtića, te dodala da će na tom planu biti izdvojen dodatni novac za spoljašnje uređenje ove predškolske ustanove i pravljenje igrališta za djecu.

Ona je rekla da je Vlada Srpske već odobrila 300.000 KM za lokalnu putnu infrastrukturu.

FOTO: SRNA
FOTO: SRNA

– Sve ovo što radimo zajedno sa opštinom doprinijeće rješavanju suštinskih problema stanovništva Kneževa. Zahvalna sam ovim ljudima koji predano rade i trude se da vode opštinu, sarađujući sa vlastima Srpske i kandidujući određene projekte prema republičkim institucijama. Dakle, kroz saradnju lokalnih i republičkih vlasti, rješavamo probleme u ovoj opštini – naglasila je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva se danas sastala sa rukovodstvom opštine Kneževo, koje je predvodio načelnik te lokalne zajednice Goran Borojević.

Sastanku su prisustvovali i ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić, ministar finansija Zora Vidović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić i vršilac dužnosti direktora Investiciono-razvojne banke (IRB) Republike Srpske Dražen Vrhovac.

Izvor: Srpskainfo