Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković donio je nepromišljen potez na prethodnoj sjednici Skupštine Grada jer je povukao s dnevnog reda Skupštine Grada tačke koje su se odnosile na imenovanje članova Upravnog odbora za pet gradskih ustanova. Ovom odlukom 30.000 korisnika Grada Banjaluka neće moći dobiti nova rješenja kako bi ostvarili svoja prava jer to gradonačelniku danas nije bio prioritet.

Danas na posebnoj sjednici Kolegijuma odbornika Skupštine Grada sazvanoj isključivo zbog imenovanja članova Upravnih odbora Stanivuković se nije htio usaglasiti i dogovoriti sa prisutnim odbornicima koji su pokušali doći do zajedničkog rješenja i tako konačno omogućiti neometan rad gradskim ustanovama.

Ovu posebnu sjednicu Kolegijuma prethodne sedmice zatražio je šef Kluba SNSD-a Dragoslav Topić.

Gradonačelnik i dalje, iako nema ni jednu diplomu, osim one srednjoškolske, daje sebi za pravo da drugima sudi i da ih sankcioniše iako nema kredibilitet da o tome govori, upravo je jedan od razloga zašto pet gradskih ustanova ostaje bez imenovanja članova Upravnog odbora jeste jedan sporni član Upravnog odbora Doma zdravlja Banja Luka.

Odbornici skupštinske većine su sugerisali gradonačelniku da nema potrebe da svih pet ustanova ispašta zbog jednog spornog člana Upravnog odbora, te da se na posebnoj sjednici imenuju članovi preostale četiri ustanove.

Na ove Stanivukovićeve poteze su se oglasili i razočarani građani koji su na društvenoj mreži Tviter komentarisali kako gradonačelnik Banje Luke bez fakulteta može biti gradonačelnik i pri tom komentarisati druge i njihove funkcije i rad dovoditi u pitanje.