Obukao je za ovu priliku svečanije odijelo. Otvaranje kancelarije liste Za pravdu i red u Zvorniku pomjereno je za subotu, jer su vlastodršci dan ranije zakazali posebnu sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske koju on ne propušta. U prometnoj ulici, nekoliko metara ispod starog mosta kod samog prolaza za gradsku pijacu primjetna je kamera i nekoliko ljudi na ulazu kako čekaju Nebojšu Vukanovića. Kako i dolikuje, prije njega su stigli povjerenici iz Bratunca, Osmaka i Šekovića, a sa njim odbornici stranke iz Trebinja. Da li zbog visine ili zbog toga što nije bio u prepoznatljivom crvenom džemperu, nisu ga dočekali aplauzom, već žamorom i uz zvuke koračnice „Marš na Drinu”. Iznajmljeni prostor je već dobro popunjen, jer su u međuvremenu stigli i simpatizeri iz Milića i Vlasenice pa program svečanog otvaranja može da počne.

Glasno, na prstima!

„Posebno mi je drago da se širenje liste Za pravdu i red nastavlja u Zvorniku, strateškom mjestu gdje godinama vladaju ‘crveni’. Još veća dragost, što među okupljenim vidim sve staleže koji su prepoznali rad i poruke koje šaljem uglavnom putem društvenim mreža, ali i iz skupštinskih klupa koje će nakon ovih izbora biti popunjenije našim poslanicima te biti prevaga u bilo kojoj budućoj vlasti u Republici Srpskoj“, vikao je Vukanović sa podesta i na pristima da bi se visinom izjednačio sa ostalim.

Nakon ispaljenih opštih fraza vratio se lokalnoj politici apostrofirajući značaj Zvornika, koji uz Doboj, Gradišku, Trebinje i Mrkonjić Grad predstavlja mjesta u kojima je od ključne važnosti da se SNSD-u i koalicionim partnerima nanese ozbiljan udarac, jer se u njima nadoknađuje presudan broj glasova za pobjedu na svim dosadašnjim izborima.

Ima slike, nema tona

Vukanović želi da u Zvorniku nađe 180 volontera koji će na dan izbora čuvati glasačke kutije, jer, kaže, on zna da je praksa do sada pokazala saradnju svih političkih partija u dopisivanju glasova.

Iako je aplauz izostao, jer zvornički volonteri ne postoje, nastavio je lamentirati nad značajem  privrede sa posebnim osvrtom na Aluminu, koju će, kako reče, kada dođe na vlast proglasiti firmom pod posebnog značaja, jer samo njemu pripada zasluga što nije prodata Batagonu, kao što je bio plan.

Za povjerenika liste Za pravdu i red u Zvorniku zvanično je proglašen Miroslav –Mišo Ilić.

On nije poznat kao neki govornik, jer se u dosadašnjoj karijeri bavio ratovanjem u Legiji stranaca, a za tu poziciju ga je kandidovao rad na razbijanju nekoliko zvorničkih odbora političkih partija.

Mišo je ranije učestvovao u razvaljivanju SDS-a, a u skorije vrijeme to mu je pošlo za rukom i sa DNS-om, jer je inscenirao prodaju biračkih mjesta Ujedinjenoj Srpskoj i Kostadinu Vasiću -neizgovorene su rečenice koje znaju svi prisutni u novootvorenim prostorijama.

BIA, SNAJKA, BIA!

Lokalni hroničari su zabilježili i da su svoje predstavnike na otvaranje poslale različite strukture iz Zvornika i okruženja.

Najbrojniji su bili predstavnici gradonačelnika Zorana Stevanovića, potom slijede osobe koje je su poslali Dragomir i Kostadin Vasić, a ništa manje informanata nije bilo i iz Socijalističke partije i Demosa.

„Organe reda” su predstavljali bivši i sadašnji policajci, a Srbiju nekoliko osoba za koje se sumnja da rade za obavještajnu službu.

ČETVRTI ČOVJEK

Novootvoreni prostor je bio još puniji kada je u njega došla Jelena Trivić, predstavljena kao kandidat za neku funkciju i koja, kako rekoše, sa Vukanovićem predstavlja opozicioni bedem na Drini.

Hroničari su dodatno zapisali da se na dan otvaranja novih prostorija u stranku Za pravdu i red učlanilo svega četiri (4) člana što je zbunilo Nebojšu Vukanovića, jer je broj prisutnih za trpezom bilo mnogo veći!

Dodatna zabuna je bila tribina kandidata Jelene Trivić u Zvorniku, jer se na njoj broj Zvorničana mogao prebrojati sa deset prstiju.

Autor: faktormagazin.ba