Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor organizovao je danas prijem za desetogodišnju Mašu Gašić koja će ove godine biti jedini predstavnik grada na Đurđevdanskom festivalu koji će se 13.maja održati u Banja Luci.

Javor je nakon prijema izjavio da je i na ovaj način želio da podrži mladu sugrađanku i da joj poželi uspješan nastup na ovom dječijem festivalu na kojem su Prijedorčani uvijek imali zapažene uspjehe.

” Željeli smo da joj kažemo da je njen grad uz nju i da ćemo srcem navijati na bude najbolja, mada će za nas i sam njen nastup biti veliki uspjeh jer predstavlja svoj grad Prijedor” , rekao je Javor.
Maša će izvesti kompoziciju ” Kabare pravilnog govora” i budući da joj je muzika sastavni dio života od malih nogu , vjeruje da će imati uspješan nastup na festivalu pogotovo uz podršku roditelja, sestre, drugova iz Osnovne škole ” Desanka Maksimović”, ali i svih onih koji vole muziku i koji podržavaju mlade ljude u njihovom nastojanju na ostvaruju svoje snove. Mašin san je, očigledno, u svijetu muzike.
Inače, ova talentovana djevojčica pjeva od treće godine u Dječijem horu ” Vilenjak”, drugi je razred muzičke škole, svira violinu i pohađa folklornu sekciju SKUD ” Dr Mladen Stojanović” .
Autor muzike i teksta kompozicije ” Kabare pravilnog govora” je Đorđe Jovančić koji je kao dijete započeo svoju muzičku karijeru na istom festivalu 2001.godine , a poslije i pisao pjesme za taj festival.
” Godinama sam to radio, ali napravio sam pauzu nekih 4-5 godina i evo ove godine se opet vraćam kao autor. Očekivanja su pozitivna i uvijek okrenuta ka onom najljepšem i nadam se da ćemo ove godine pokazati nešto malo drugačije jer pjesma je specifična i vrlo posebna i vjerujemo da će i drugi to primijetiti”, rekao je Jovančić, koji je , takođe , danas bio na prijemu kod gradonačelnika Prijedora.
I šta nam drugo ostaje nego da kažemo: Mašo srećno!

Izvor: prijedorgrad