Institucije Srpske i danas funkcionišu na najbolji mogući način u čitavoj Republici i pokazana je brza reakcija na pokušaj kažnjavanja zbog nevođenja vazalne politike, izjavio je predsjednik US, Nenad Stevandić.

Gostujući na Hepi televiziji, Stevandić je dodao da se nastavlja praksa smjenjivanja nepodobnih političara od strane zapadnih zemalja.

Stevandić kaže da se bonska ovlaštenja ne mogu uspostaviti, jer Kristijan Šmit nije legalan visoki predstavnik, Republika Srpska njega ne priznaje, te da njegovi nelegalni potezi samo dodaju vjetar u leđa političarima iz Federacije koji odavno već pozivaju na sukobe.

Stevandić izjavljuje da se na tu histeriju ne treba odgovarati iz straha, već joj se treba pristupiti diplomatski, i da će institucije nastaviti s radom i donositi propise koji će samo potvrditi elementi državnosti.

– Svi političari iz Republike Srpske, a posebno Dodik, suočeni su s mnogim prIJetnjama, slično kao što i predsjednik Vučić dobija prIJetnje, te je to dio regionalne antisrpske histerije, koju predvode Kurti, Đukanović i sarajevski političari – zaključuje Stevandić.

On je najavio da će Narodna Skupština Republike Srpske uskoro da donese odluke koje će biti mirni odgovor na pokušaje urušavanja Republike Srpske.

Izvor: Srpskainfo