Predsjednik Ujedinjene Srpske, dr Nenad Stevandić, rekao je da u spoljnoj politici Republika Srpska mora pratiti Srbiju jer u BiH nema racionalnih sagovornika.

Dakle, jasno je da se ne smije saviti kičma i klečeći ispunjavati zapadne zahtjeve za priključenje antiruskoj histeriji i sankcijama, ali da se ne smije na krilima emocija biti jedini eksponent i promoter ruske spoljne politike u Evropi, što bi nas izložilo oštrici zapadne politike i dovelo u opasnost sudbinu zemlje, izjavio je Stevandić gostujući na Hepi televiziji.

Prema riječima Stevandića „naša je sreća“ da je predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, našao ekvidistancu koju razumiju i Zapad i Rusija, ali i druge moćne i manje moćne zemlje.

– U ovo zlo doba, kada jedna veća bomba može da odredi sudbinu planete, mi nigdje ne treba da žurimo – istakao je Stevandić.

Osvrnuo se i na održanu Skupštinu Ujedinjene Srpske u Banjaluci pod nazivom „Hrabro i pametno“, apostrofirajući da hrabrost bez pameti ne vrijedi.

– Teška vremena slijede i Republika Srpska je u specifično teškoj poziciji pa mora biti posebno pažljiva i oprezna – zaključio je Stevandić.

Izvor: Srpskainfo