Nakon što je gradonačelnik Stanivuković pokušao na mjesto direktora Turističke organizacije grada Banja Luka (TOBL) postaviti Mladena Šukala, supruga njegove prve saradnice Milade Šukalo, a za kojeg je tvrdio da je više nego kompetentan za ovu funkciju, danas na papiru sasvim druga priča. Šukalo nije bio kompetentan za ovu funkciju.

Nakon propalog pokušaja Stanivukovića da na mjesto direktora TOBL-a postavi Mladena Šukala, na to mjesto odlukom komisije koju je birala Skupština Grada postavljena je Dragana Vukliš.

Za to vrijeme gradonačelnik je tvrdio da je Mladen Šukalo, ipak, pravi izbor na ovu poziciju, te da je on neko ko ima najviše radnog iskustva kada je u pitanju Turistička organizacija Banje Luke. Tada, ipak, nije precizirao kakvog iskustva, već je samo dodao da on poznaje svoje radnike i da je siguran da je Šukalo pravi izbor za ovu poziciju.

Nakon samo dva mjeseca pokazalo se da Mladen Šukalo nije bio pravi čovjek za ovu funkciju jer nije ispunjavao uslove konkursa za ovu poziciju. Tako još jednom imamo forsiranje nestručnog kadra Draška Stanivukovića.

U konkursu za izbor direktora Turističke organizacije grada Banje Luke u dijelu Posebni uslovi za kandidate stoji tačka koja kaže da imenovani (Mladen Šukalo) nije ispunio uslove konkursa. U tom dijelu se navodi da je za poziciju na koju je Šukalo imenovan neophodno imati najmanje 2 (dvije) godine radnog iskustva u struci, od čega najmanje jedna godina na rukovodećim poslovima u turističkom sektoru.

U obrazloženju koje je dobio Šukalo jasno stoji:

„Prema mišljenju ombudsmana, Komisija za izbor je pravilno utvrdila da imenovani nije dokazao da ispunjava poseban uslov- najmanje dvije godine (2) radnog iskustva u struci, od čega najmanje jedna godina na rukovodećim poslovima u turističkom sektoru, kako je to pomenuto propisanim Javnim konkursom… Komisija za izbor je procijenila da u konkretnom predmetu imenovani nije dostavio dokaze kojim potvrđuje ispunjenost traženog uslova , konkretno da dostavljene potvrde/uvjerenja ne odgovaraju traženom uslovu da je imenovani najmanje jednu godinu radio na rukovodećim poslovima u turističkom sektoru“.

Dok je trajao konkurs za ovu poziciju gradonačelnik je Šukala postavio na poziciju vršioca dužnosti direktora Turističke organizacije Banje Luke, na čak 10 dana, uz izgovor da ova organizacija „mora nastaviti funkcionisati“, a krajni cilj je bilo njegovo trajno imenovanje na ovu funkciju.

Stanivuković nije takvog mišljenja kada su u pitanju gradska preduzeća, kao što su Centar za socijalni rad, Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, Dom zdravlja, Gradska razvojna agencija i Banski dvor jer od decembra prošle godine upravni odbori ovih preduzeća nisu formirani krivicom gradonačelnika.

Izvor: banjaluckeprice.net