Mladen Šukalo, muž Milade Šukalo, novi je v.d. direktora TO Banjaluka. Iako je nekoliko puta ponovio da za vrijeme njegovog mandata, neće biti stranačkog zapošljavanja i nepotizma, na mjesto prvog čovjeka TOBL, gradonačelnik Banjaluke je postavio supruga jedne od svojih najbližih saradnica.

I to nije jedina sporna stvar u imenovanju Šukala. Ne ispunjava ni uslove za tu funkciju. Mladen Šukalo nema godinu dana radnog iskustva na rukovodećoj poziciji. To u gradskoj upravi ne žele da komentarišu. Kratko nam poručuju da je Šukalo na funkciju postavljen kao dugogodišnji radnik TOBLa.

“Imajući u vidu da su u toku konkursne procedure za izbor novog direktora ove gradske ustanove, Šukalo, koji u Turističkoj organizaciji grada Banje Luke zaposlen već 20 godina, obavljaće poslove v.d. direktora do okončanja svih konkursnih procedura, nakon čega će posao preuzeti novi direktor”, poručuju iz Gradske uprave Banjaluka.

Na taj isti konkurs se prijavio i Mladen Šukalo. I njegovu prijavu je konkursna komisija odbacila, baš zato što nije ispunjavao uslove. Mogao je Stanivuković, među dugogodišnjim radnicima TOBL-a, kojih ima još nekoliko, izabrati nekog ko uslove ispunjava, i ko nije srodnik njegovih saradnika, ali nije. Izabrao je upravo Šukala.

“Mislim da je ovo nastavak primjera gdje imamo priliku da vidimo na koji način se biraju ti direktori, slušali smo mnogo godina one priče da će se sve te stvari raditi na drugačiji način, da nepotizam neće biti način funkcionisanaj. Gospođa Šukalo je neko ko je desna ruka gradonačelnika i na neki način je odlučila da svog muža stavi za v.d. nekih petnaest dana”, kaže predsjednik Skupštine grada Banjaluka, Mladen Ilić.

Za petnaest dana će skupština grada odlučivati o novom direktoru TOBL-a. Konkurs je završen. Čak ni Dvije sedmice, koliko je ostalo do sjednice parlamenta, kaže Ilić, TOBL-om ne bi trebalo da rukovodi neko ko za to očigledno nije kompetentan.

Izvor: banjaluckeprice.net