Komisija za izbor i imenovanja nagrade i priznanja Grada Banjaluka na današnjoj Vanrednoj sjednici gradskog parlamenta nije podržala prijedlog gradonačelnika, Draška Stanivukovića, da se za njegovu zamjenicu imenuje Milada Šukalo.

Odbornici opozicije zamjerili su i neproporcionalnu zastupljenost predsjednika gradskih komisija, s obzirom na broj osvojenih mandata. Sjednica je na kratko bila prekinuta zbog verbalnog sukoba dvojice odbornika.

Komisija nije podržala prijedlog da Milada Šukalo bude imenovana za zamjenika gradonačenika, jer je članovima komisije taj prijedlog dostavljen tek juče.

Pojedini odbornici prozivaju gradonačelnika da ne sarađuje sa odbornicima.

– Želimo da obavijestimo javnost da nema nikakve saradnje od gradonačelnika Draška Stanivukovića i ne želimo da dođe u javnost priča o zamjeni teza da je skupštinska većina nešto kriva i da je odgovorna za to što je povučen prijedlog za zamjenika gradonačelnika – poručio je Neven Stanić, odbornik Ujedinjene Srpske u Skupštini grada.

Gradonačelnik poručuje, neće odustati od imenovanja Milade Šukalo, jer na to ima zakonsko pravo. Nju će ponovo, kaže, predložiti na narednoj sjednici Skupštine. Izostanak podrške Komiisije nazvao je političkom opstrukcijom.

– Јa mislim da je logičnije da damo nekome šansu da radi pa ako ne bude valjao da ga razriješite a ne da kažete “mi nju ne poznajemo ne znamo da li je dobar kadar”. Dajte joj priliku. Zamjenik je neko ko treba biti i meni od povjerenja jer mijenja gradonačelnika mijenja njegov potpis kad njega nema, moramo spojiti stručnu osobu i od povjerenja – naveo je Stanivuković.

Stanivuković je nezadovoljstvo iskazao i kada je riječ o raspodjeli mjesta u gradskim komisijama.

Upravo zbog toga odbornik SNSD-a, Ognjen Amidžić, koji je predložen za predsjednika Komisije za budžet i finansije, povukao se danas i to mjesto ustupio PDP-u.

– Svi odbornici bez obzira na partiju, trebalo bi da pokažu poruke da je grad živi organizam i dok mi zasjedamo odvijaju se određeni procesi koji ne trpe čekanje. Ako je to cijena toga to je najmanja cijena za mene – smatra Amidžić.

Novo izjašnjavanje o zamjeniku gradonačelnika biće na narednoj sjednici koja bi trebalo da bude održana 15. februara.

Autor: RTRS