Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković danas je održao performans ispred Okružnog javnog tužilaštva u prisustvu saradnika i nekolicine pozvanih statista kako bi upotpunio predstavu za javnost. Otkako je došao na mjesto gradonačelnika Stanivuković bar jednom mjesečno pompezno okupi nekolicinu ljudi kako bi optuživao pojedine ljude u Banjoj Luci. Međutim, gradonačelnikova priča se ne pomjera sa mrtve tačke mjesecima dok on u toku radnog vremena drži mitinge ispred institucija Republike Srpske.

Danas je Stanivuković ponovo došao sa novim plakatima, stolicama, čak i bocom za kiseonik kako bi upotpunio svoj nastup. Na pitanje novinara da li je neophodno svaki put da održava novi performans, Stanivuković je kazao da mora i da nije dovoljno samo doći i podnijeti prijave Tužilaštvu.

Grad je prepušten sam sebi, jer Staniuvuković nema vremena za veliki broj pritužbi koje na adresu Gradske uprave svakodnevno pristižu od strane građana. Kako smo danas mogli vidjeti gradonačelnik je sa sobom doveo i saradnike, zaposlene u Gradskoj upravi koja se očigledno vodi sama jer zaposleni statiraju iza Staniuvukovića za vrijeme predstave.

Iz čijeg džepa Stanivuković plaća plakate i svu prateću opremu koju iznosi svaki put kada drži performans? Koliko koštaju njegove predstave?

Stanivuković na ova pitanja nema odgovor. Da li isti oni građani za koje se on „bori“ plaćaju njegove lične sukobe koji i nakon skoro dvije godine stoje u jednom mjestu ne pomjerajući se sa mrtve tačke.

Dok građani Banje Luke čekaju da Stanivuković konačno počne sa realizacijom pompezno najavljivanih projekata i ispunjavanjem datih obećanaja, on ne prestaje sa organizovanim predstavama za javnost.

Izvor: banjaluckeprice