Dugoočekivani radovi na glavnoj saobraćajnici kroz naselje Debeljaci u Ulici Tešana Podrugovića počeli su u martu mjesecu ali na razočaranje građana posao je ipak ubrzo prekinut i ostao nedovršen. Mještani kažu, počinju da gube nadu da će uskoro dobiti funkcionalan put. Ogorčeni su na rad gradske administracije i gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića koji im je obećao modernu saobraćajnicu sa dvije trake, obostranim trotoarima, oborinskim kolektorima i rasvjetom. Ističu da im nisu saopštili razlog prekidanja radova. Mještanima su podršku dali odbornici SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka Srđan Amidžić i Borivoj Obradović.

„Gradska uprava nam je saopštila da su radovi na saobraćajnici u Ulici Tešana Podrugovića 100% završeni. Došli smo ovdje da zajedno sa građanima postavimo pitanje da li ovako izgleda jedna saobraćajnica koja je u potpunosti rekonstruisana“, rekao je Amidžić pokazujući na put u ovoj ulici koji je isti kao i prije početka radova.

Amidžić ističe da je ista situacija i u drugim mjesnim zajednicama u Banjaluci, gdje projekti započnu, a zatim se ubrzo prekinu.

„To je iz razloga što Grad Banjaluka polako postaje grad idejnih rješenja i realizovanih projekata ali samo na društvenim mrežama, u virtuelnom svijetu, a kada dođete u realnost imate ovakvu situaciju“, rekao je Amidžić.

Dodao je da je Skupština Grada ispoštovala dogovor i usvojila budžet u kojem su predviđena sredstva za rekonstrukciju saobraćajnice u naselju Debeljaci.

„Loše planiranje i sprovođenje od strane Gradske uprave dovelo je da imamo ovakvu situaciju na terenu. Koliko sam upoznat loše je urađen projekat i nisu riješeni imovinsko pravni odnosi. Podsjećamo, u budžetu smo usvojili blizu 1.400.000KM za rješavanje imovinsko – pravnih odnosa. Između ostalog i za rješavanje imovinsko – pravnih odnosa na glavnoj saobraćajnici koja prelazi preko pružnog prelaza u Debeljacima, a ti projekti danas stoje nezavršeni. Naša je potreba da iskažemo ovdje podršku kada su u pitanju ovi građani ali da kažemo da smo mi kao odbornici svoj dio posla završili,“ rekao je Amidžić.

Dodao je kako je ovakav postupak od strane aktuelne gradske administracije krajnje neozbiljan.

„Ući u izgradnju samo da bi imali jednu objavu ili vijest, a da niste riješili imovinsko- pravne odnose i da niste pripremili sve što treba kako bi se završila jedna saobraćajnica je najmanje neozbiljno od strane aktuelne vlasti i oni su samo zagorčali život ovim ljudima. Žalosno je što se ovako jedan projekat na samom početku uništio“, zaključio je Amidžić.

Mještani napominju da Gradska uprava nije navela ni jedan konkretan razlog prekida radova te da je rok završetka radova prvi avgust.

“Ogorčeni smo na rad Gradske uprave i nismo uopšte zadovoljni njihovom dinamikom rada i sarađivanja sa građanima. Oni su dolazili nekoliko puta u našu Mjesnu zajednicu da se usaglase sa svim uslovima rada ove ulice i nisu našli zajednički jezik sa građanima zato što su davali neke neadekvatne uslove za same građane. Građani su frustrirani što se tiče svih radova Gradske uprave tako da nismo uopšte ni u jednom segmentu zadovoljni radom Gradske uprave“, rekao je mještanin naselja Debeljaka Boris Zorić.

Podsjećamo, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković krajem marta ove godine otvorio je radove na saobraćajnici u Ulici Tešana Podrugovića i najavio da će se u Debeljacima raditi i druge sporedne ulice, a danas mještani ogorčeno kažu da još uvijek nisu riješeni ni imovinsko-pravni odnosi, a kamoli rekonstrukcija ulice što se može vidjeti iz slika trenutnog stanja puta u Ulici Tešana Podrugovića u banjalučkom naselju Debeljaci

Izvor: banjaluckeprice