Portparol SNSD-a Radovan Kovačević rekao je da bi kandidatkinja PDP-a na predstojećim izborima Jelena Trivić trebala bi znati da bilo kakvim izlivima nervoze ili prizemnim uvredama ne može ni sakriti niti promijeniti čenjenicu da juče u Narodnoj skupštini Republike Srpske nije smjela glasati protiv uvođenja sankcija Ruskoj Federaciji.

Kovačević je naglasio da bi ona trebala znati da Narodna skupština Republike Srpske svoje odluke uvijek treba da donosi u skladu sa voljom naroda Republike Srpske, a volja naroda u Srpskoj sigurno nije da se Rusiji uvode sankcije.

“Ona je bila juče među rijetkima koji su jasno i otvoreno stali protiv volje naroda Srpske. Nažalost, mi u SNSD-u znamo i navikli smo u skladu s čijom voljom oni iz PDP-a uvijek glasaju, i to je nešto što je potpuno jasno i to je nešto što nema nikakve veze sa voljom naroda u Republici Srpskoj”, rekao je Kovačević Srni.

On je istakao da u opoziciji ne odustaju od izmišljenih i lažnih teza – prvo da je BiH uvela sankcije Rusiji, što je apsolutna neistina jer ključne zajedničke institucije u BiH, Predsjedništvo i Savjet ministara, o tome nisu donijele nikakvu odluku.

“Vidimo i da oni iz PDP ne odustaju od teze da je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik mogao u Predsjedništvu da nametne donošenje odluke o situaciji u Ukrajini. Poznato je da je Dodik tražio da se na sjednici Predsjedništva raspravlja o situaciji u Ukrajini, što su druga dva člana Predsjedništva odbila i da je Dodik zbog toga i napustio tu sjednicu”, rekao je Kovačević.

Prema njegovim riječima, ono što oni stalno govore jeste da Dodik može sazvati vanrednu sjednicu, ali propuštaju stalno da kažu da, ukoliko druga dva člana Predsjedništva ne dođu na tu sjednicu, da onda sjednica ne može da bude održana jer za nju ne postoji kvorum.

“To su stvari koje su jasne svima, osim onima koji ne žele da im stvari budu jasne jer je njihov cilj da rade protiv Republike Srpske, u interesu onih koji žele nestanak Srpske. To je nešto što svi u Republici Srpsko itekako treba da znaju”, rekao je Kovačević.

Izvor: SRNA/ATV