Ognjen Tadić članovima glavnog odbora SDS-a, prijedorski SDS-ovci nekadašnjem predsjedniku stranke Vukoti Govedarici, Davor Šešić rukovodstvu partije. U SDS-u su posljednjih godina pisali svi svima. I niti jedno otvoreno pismo nije pomirilo članstvo stranke. Naprotiv, vrlo brzo nakon piskaranja, oni koji su potezali za olovkom su stranku napuštali. Redove je ovih dana ispisao Milan Miličević. Odustao je od kandidature za člana Predsjedništva, i pokazao da u SDS-u ni pred izbore, ništa ne štima.

“Više puta sam sugerisao na neophodnost ranije kandidature i da ja, ukoliko bih bio predložen, o eventualnoj kandidaturi mogu razmišljati do razumnog vremena, a koje mislim da je odavno prošlo. Pogrešno je i da o tome odlučuje jedan ili dva čovjeka, pa bio to ja ili bilo ko drugi. Procedura odabira kandidata trebalo je da prođe kroz Opštinske i Gradske odbore Srpske demokratske stranke, što nije učinjeno, a sada je za to kasno”, izjavio je Miličević.

Mirko Šarović tvrdi da je Miličeviću ponudio da razmisli o kandidaturi. Ponude je bilo, ali ne te, tvrdi u pismu Miličević. Kaže da mu je lider stranke sugerisao da odustane od kandidature. Komentar na jučerašnju izjavu Mirka Šarovića od Miličevića nismo mogli da dobijemo, jer se ne telefon nije javio.

Neuigrana priča SDS-ovaca vrijeđa inteligenciju građana, smatraju analitičari.

“Prosto je nevjerovatno da u politici imamo tako različite informacije, i mi sad ne znamo šta je. To je problem SDS-a, ali nije to jedini problem. Žao mi je što je ta stranka na tom nivou. Vidjećemo da li je moguće vraćanje onako kako bi to trebalo da bude”, kaže Drago Vuković, analitičar.

SDS-ovci koje smo danas kontaktirali, javno štede riječi. Iza kamera ipak ne kriju da podjelama nisu zadovoljni. A podjelama su, ako pitate članove drugih stranaka, doprinijeli i stranci. Šarović je, kažu, bio draži izbor međunarodne zajednice za potencijalnog kandidata.

“I ranije su postojale informacije o bliskom odnosu Mirka Šarovića sa predstavnicima zemalja koje su za sanckije Rusiji, ali za nametanje rješenja u BiH i oduzimanje nadležnosti Srpskoj, a danas možemo jasno vidjeti da je on igrač na kojeg će nastaviti da igraju”, rekao je Denis Šulić, potpredsjednik NSRS.

Kako će i šta odigrati Milan Miličević, naročito nakon što je posljednja sjednica Predsjedništva SDS-a sazvana kada nije mogao da joj prisustvuje, ostaje da se vidi. Izvjesno je ipak da u nekada najvećoj partiji u Srpskoj, uskoro neće imati ko kome da piše.

 

Izvor: RTRS