Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić izjavio je danas da je Zvornik tradicionalno uporište ove stranke, kao i Bratunac i druge opštine u ovoj regiji, ali da mora da bude mnogo jača, te da očekuje bolji izborni rezultat u oktobru.

Stevandić je rekao da je 26. juna konvecija Ujedinjene Srpske na kojoj će dati odgovore u vezi podrške kandidatima vladajuće koalicije, a prije toga će imati sastanke vezane za formalitet koalicije koja, kaže, još nije potpisana.

On se nada da će Ujedinjena Srpska biti mnogo jača i da neće morati da čekati dugo na usvajanje odluka koje su, kako smatra, dobre za Republiku Srpsku, a da je današnji sastanak Regionalnog odbora Izborne jedinice sedam u Zvorniku stepenica na tom putu.

Stevandić je rekao da od naredne godine mora da se uvede testiranje srednjoškolaca na narkotike u svim školama u Republici Srpskoj, a odlučan je i da se primjenjuju drastične metode prema kriminalu, narko mafiji, dok se pravosuđe neće dozvoliti da na njega utiču neke neformalne grupe.

Predsjednik Gradskog odbora Ujedinjene Srpske Zvornik Siniša Ilić rekao je da ova stranka radi na izbornim listama i da očekuje da u Zvorniku ponovi rezultat i osvoji jedan mandat.

Sastanku su prisustvovali predsjednici i zamjenici predsjednika odbora Ujedinjene Srpske iz Izborne jedinice sedam, te predsjednici izbornih štabova, odbornici i drugi funkcioneri Ujedinjene Srpske koji će učestovati u izbornom procesu

prijedor24h