“Lokacija Paprikovac postaće moderno “Medicinsko brdo” gdje će naši pacijenti imati na jednom mjestu svu potrebnu zdravstvenu zaštitu”, rekao je generalni direktor Univerzitetskog kiničkog centra prof. dr Vlado Đajić.

UKC Srpske u proteklom periodu se rapidno razvija. Modernizovana oprema za liječenje i dijagnostifikovanje po prvi put se koristi kako u Srpskoj tako i u regionu. Po prvi put su na UKC-u Srpske izvedeni neki od najkomplikovanijih medicinskih zahvata zbog kojih su pacijenti u prošlosti morali ići čak u inostranstvo što više neće biti potrebno. Nedavno je izveden veoma složeni operativni zahvat – ugradnja vještačkog zgloba ramena, koja je prošla vrlo uspješno

Početkom mjeseca je završena i faza radova na projektu „Adaptacija i opremanje prostora Banke humanog mlijeka i polikliničkog dijela Klinike za dječije bolesti“. Ovaj projekat započet je krajem marta ove godine, a sa UKC-a su izrazili nadu da će ovaj projekat biti finalizovan početkom septembra.

Nakon dugo vremena na veliku radost ljekara i zaposlenog osoblja, ali i pacijenata realizovana je sanacije mokrih čvorova i podova u zgradi Ginekologije i zgradi Klinike za infektivne bolesti.

„Sve što smo do sada obećavali to smo i uradili, tako je i sa rekonstrukcijom zgrade Ginekologije i Infektivne klinike. Nakon procedura koje su dugo trajale, počeli su radovi na sanaciji Ginekologije, na četvrtom spratu i prelaziće se na donje etaže. Presrećni smo što će zgrada koja je pravljena prije 40 godina doživjeti rekonstrukciju, a naše majke, porodilje, djeca, naši najmlađi pacijenti će imati bolje uslove za smještaj i liječenje. Naš prioritet jeste rekonstrukcija i gradnja novih objekata i nabavka nove opreme”, ovom prilikom je istakao Đajić.

Signa Premier MR uređaj jačine 3.0 T – dragulj u kruni kada je riječ o medicinskoj opremi Zavoda za kliničku radiologiju nedavno je zvanično stigao i koristi se na UKC-u Republike Srpske.

„Ovo je naš veliki uspjeh i velika pobjeda, jer smo u maloj Banjaluci uspjeli da nabavimo najbolju i najsavremeniju magnetnu rezonancu koja u ovom trenutku postoji u svijetu. Ovakav MR uređaj ne posjeduje niko u regionu, a rijetko koji centar ga ima u Evropi. Ponosan sam na sve ovo što danas prezentujemo, a naše stanovništvo treba da bude prezadovoljno“, rekao je Đajić.
U prethodnom mjesecu ozvaničen je i početak radova na izgradnji i opremanju novog objekta namijenjenog pružanju zdravstvene zaštite oboljelim od malignih bolesti. Konstantni rast malignih bolesti u Republici Srpskoj i nedovoljni kapaciteti bolničkog smještaja na cijelom području, doveli su do potrebe izgradnje i opremanja novog objekta namijenjenog pružanju zdravstvene zaštite oboljelim od malignih bolesti.

Cilj ovog projekta je formiranje regionalnog centra za liječenje malignih bolesti unutar UKC Republike Srpske, koji će služiti kao centar za smještaj pacijenata na dužem liječenju kao i dijagnostički centar sa adekvatnim kapacitetima za dnevno liječenje pacijenata.

Generalni direktor UKC Republike Srpske prof. dr Vlado Đajić je rekao da je izgradnja navedenog objekta jedan od najznačajnijih i najhumanijih projekata čiju realizaciju podržava rukovodstvo Republike Srpske.

“Odlučio sam život prihvatiti bezuslovno, sa svim onim što on nosi sa sobom. Odlučio sam se na žrtvu kako bih mogao biti od pomoći drugima, bez obzira koliko se morao boriti na tom putu. Odlučio sam se istrajati i biti uporan, jer trud, rad i odricanje su recept za uspjeh, recept za pobjedu. Idemo dalje!” poručuje Đajić.

Izvor: banjaluckeprice