Vlast Republike Srpske očuvala je Srpsku, njene nadležnosti, interese i narod, te izgradila i gradi najbolje moguće odnose sa Srbijom, izjavila je potpredsjednica SNSD Željka Cvijanović.

Cvijanović je naglasila da je vlast Srpske u najtežim okolnostima dokazala da slika BiH nije crno-bijela, u međunarodnim forumima obezbijedila je da se čuje glas i stav Republike Srpske, te stekla prijatelje koji jasno govore da se interesi i prava Srpske moraju čuti i uvažiti.

Ona je istakla da narod nije toliko zaboravan da ne zna da toga nije bilo prije jasne platforme SNSD na zaštiti Srpske i rušenja stereotipa o BiH u kojoj je Republika Srpska bila isključivo predmet otimanja i razvlašćivanja.

Na pitanje Srne da prokomentariše izjavu predsjednika SDS Mirka Šarović da “dok se drugi spremaju za krizu, vlast u Republici Srpskoj spava”, te da je, između ostalog, uništila elektroenergetski sistem, Cvijanović je odgovorila da Srpska ima povoljnu cijenu gasa, najnižu cijenu struje, očuvano 100 odsto vlasništvo nad postojećim energetskim sektorom i obezbijeđen vlasnički udio u novim projektima solarne i hidroenergije.

– Stvarno je degutantno slušati kako lekcije drže politički besposličari, koji su za vrijeme svoje vlasti urušili energetski sistem i strukturisali Elektroprivredu da bi mogli da je rasprodaju. Nakon decenije lažnih opozicionih najava poskupljenja i kolapsa, narod dobro zna da je i današnja Šarovićeva jadikovka samo providan pokušaj da se izazove strah kod naroda i na tome nešto ušićari – naglasila je potpredsjednica SNSD.

Ona je podsjetila da je jedini period kada su u Srpskoj kasnile plate i penzije, kada je Srpska gubila nadležnosti, a ambasadori vedrili i oblačili, upravo period kada su vladali Šarović i PDP.

– Narod to pamti i zna, kao i najveće uspjehe te vlasti, talove oko izvoza oružja, mesa i najskuplje lijekove u regionu. Vladavinu organizovanog kriminala i mafijaška ubistva u Istočnom Sarajevu i na Romaniji da i ne pominjemo. To je i sada “vizija” i “promjene” koje donose Šarović i ekipa – istakla je Cvijanović.

Autor: SRNA/RTRS