ЛАКТАШИ, 31. АВГУСТА /СРНА/ - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да ће посјетити српску заједницу у Румунији која је, како је оцијенио, веома поносна на Републику Српску.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je saradnja Republike Srpske i Izraela odlična i da je na sastanku sa odlazećim ambasadorom Izraela za BiH Noahom Galom Gendlerom razgovarano o saradnji u oblasti haj-tek industrije, poljoprivrede i o programu izraelskog ministarstva za podršku.

“Rijetko koji ambasador je ovako bio angažovan i sa nama sarađivao. Zahvalan sam mu za podršku i želim mu sve najbolje”, rekao je Dodik novinarima u Aleksandrovcu kod Laktaša nakon oproštajne posjete ambasadora Gendlera.

Dodik je istakao da je veoma ponosan na ono što Izrael ostavlja u borbi za identitet svog naroda i države.

“To radi u veoma nepovoljnim okolnostima i želi da očuva supstancu svog naroda, što je slično nama u Republici Srpskoj”, naglasio je Dodik.

On je poželio da Izrael i jevrejski narod imaju stabilnost i mir da se razvijaju i da održavaju visok stepen snage.

“Vidljivi su bili napori ambasadora u Republici Srpskoj i u Mostaru i sigurno je da ćemo nastaviti kvalitetnu saradnju”, rekao je Dodik.

Ambasador Gendler rekao je da završava misiju u BiH, što je bila odlična prilika da zahvali Dodiku za kontinuiranu podršku Izraelu.

“Predložio sam ideje za nastavak naše saradnje koje su važne i za vas i za nas. To se odnosi na poljoprivredu, haj-tek tehnologiju i međunarodnu saradnju”, naveo je Gendler.

On je rekao da će svog nasljednika informisati o dobroj saradnji koju je imao i koja će biti nastavljena.

Sjedište ambasadora Izraela za BiH je u Tirani, a na ovoj funkciji Gendlera je naslijedila Galit Peleg.

Autor: SRNA/ATV