Poslanik SNSD u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić rekao je da je poslanik PDP Igor Crnadak “političar kojeg bi svaki kolonijalni upravnik poželio”.

Sada su Britanci pokušali da proglase Srbe genicidnim narodom, Crnadak je ćutao. Kada su sankcionisali zvaničnike Srpske, on im je, zajedno sa svojim stranačkim kolegama Jelenom Trivić i Branislavom Borenovićem, ushićeno aplaudirao. Danas, kada Narodna skupština želi da raspravlja o agremanu njemačkom ambasadoru, Crnadak ponovo stoji nasuprot interesima Srpske, glasno i neskriveno zastupajući njemačke, istakao je Žunić.

Reagujući na izjavu Crnatka da je PDP bio protiv održavanja 34. posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske i rasprave o uskraćivanju agremana njemačkom ambasadoru u BiH, Žunić je rekao da Crnadak dosljedno stoji na pozicijama svoje patetične i izdajničke politike, kritikujući Narodnu skupštinu i institucije Srpske, ali ne i Bundestag koji usvaja rezolucije o ukidanju konstitutivnosti naroda i pravljenju građanske države sa bošnjačkom dominacijom.

– Crnadak i njegove kolege iz PDP širom su otvorili vrata svakom stranom interesu koji je nasrtao na Srpsku, uključujući i lažnog visokog predstavnika Kristijana Šmita koga su objeručke prihvatili Trivićeva, (Draško) Stanivuković i (Aleksandar) Zolak. I kao što je Kristijan Šmit njemački državljanin koji se lažno predstavlja kao visoki predstavnik, tako je i PDP prozapadna nevladina organizacija koja se više od dvije decenije lažno predstavlja kao politička partija – naglasio je Žunić.

Autor: SRNA/Srpskainfo