Mještani Crnjelova kažu da su ogorčeni tvrdnjom PDP- ove Јelene Trivić, da semberski poljopirvrednici ne dobijau podsticaje, da je selo ubijeno i da nemaju pomoć Republike Srpske.

Demantuju je mještani sela po čije povrće, kamionima pristižu kupci iz cijele BiH, Hrvatske i Slovenije.

Petra Bešlić iz Crnjelova uzgaja povrće na više od deset duluma i na otvorenom polju i u plastenicima. Povrće plasiraju posredstvom zemljoradničke zadruge u Crnjelovu. Radi se kaže, puno, ali i zaradi, jer imaju i značajnu podršku resornog ministarstva i Vlade Srpske. Nije u redu, ističe Petra, da neko tvrdi drugačije.

– Јa sam iznenađena od Јelene Trivić da je Crnjelovo zanemareno. Mi smo dobili od Vlade Srpske podsticaje i asfalt, dobili navodnjavanje, zahvaljujući našoj zadruzi, našem predsejdniku MZ Mići Živiću koji je sve to omogućio preko Vlade Republike Srpske, sve nam je omogućeno u selu – itiče Bešlićeva.

Pred otkupnom stanicom Zemljoradničke zadruge u Crnjelovu, smjenjuju se kamioni kupaca iz BiH, Hrvatske i Slovenije. Patlidžan je u Semberiji dobro rodio, a ni cijena nije loša.

Ostoja Živanović, povrtar iz Velike Obarske kaže da je otkupna stanica Zemljoradničke zadruge u Crnjelovu njima broj jedan.

Poljoprivrednik iz Crnjelova Mladen Mitrović kaže da su podsticaji iz godine sve bolji.

– Јa sam čovjek koji samo govori istinu, dobili smo podzemno navodnjavanje koje vrijedi ko zna koliko. Druga stvar, podsticaju iz godine u godinu sve su bolji, ko hoće da radi, znači svaki čovjek koji je aplicirao, koji je podnio zahtjev i ima registrovano poljoprivredno gazdinstvo je dobio podsticaj – rekao je Mitrović.

Crnjelovo je među najnaprednijim semberskim selima. Potcijeniti poljoprivrednike i njihov rad i trud, nije u redu, niti je politički korektno.

Mićo Živić, predsjednik Mjesne zajednice i direktor ZZ “Crnjelovo” istakao je da je sve što je obećano i ispunjeno.

– Lako je doći u selo i ispričati priču i otići iz sela. Јa živim ovdje sa ovim narodom, ne smijem lagati, što je vrlo bitno i ono što je obećano, nama je i ispunjeno – dodao je Živić.

Za pomoć poljoprivredi i selu, sa republičkog i sa lokalnog nivoa izdvojena su milionska sredstva. I to se u Semberiji zna, kaže predsjednik Skupštine grada Bijeljina i podsjeća da se u PDP-u i SDS-u nisu ni bavili stvarnim potrebama građana, već političkim marketingom.

Da se predizborna kampanja u Semberiji lomi preko leđa poljoprivrednika, nije ništa novo. A ovi ljudi, ma šta ko govorio, očigledno ne odustaju ni od od svog sela, ni od svoje zemlje, a ni od poljoprivrede.

Autor: RTRS