U Manastiru Miloševac, koji je posvećen Pokrovu Presvete Bogorodice danas je proslavljena prva krsna slava manastira. Na svetoj liturgiji okupio se veliki broj vjernika koji su istakli da je za njih ovo veliki dan. Svetu liturgiju služio je episkop banjalučki Jefrem, koji je poručio da je Manastir Miloševac bio  itekako potreban u ovom vremenu, i da je želja da ovo sveto mjesto ostane budućim generacijama koje dolaze.

”Ove godine smo proslavili prvu slavu i ako Bog da ta svijeća se više neće gasiti”, neglasio je Jefrem.

Izgradnja manastira počela je 2018.godine. Do sada su osveštani temelji manastirskog konaka, četiri zvona i jedanaest pozlaćenih krstova.

”Poslije dugog niza godina i vijekova uspjeli smo da dočekamo ovaj momenat i da se okupimo u manastiru Miloševac i da obilježimo prvu slavu poslije toliko vrmena”, naveo je Dragan Hrvaćanin, protonamjesnik.

Na proslavi krsne slave potkozarske svetinje prisustvovali su i predstavnici Gradske uprave i Vlade Republike Srpske. Poručili su da je slava svakog vjerskog objekta od velikog značaja za cijelu RS.

”Ponosna sam što je ovo u mom gradu. I zato što su svi ovi ljudi došli da zajednički obilježimo slavu i zaista su doprinjeli i prepoznavanju Prijedora kao mjesta gdje se zaista treba doći. Sa aspekta resora koji vodim činićemo sve da Prijedor postane mjesto privlačno za mnoge ljude, za naše građane RS, ali i za sve ljude širom svijeta koji će poželjeti da dođu i da nas obiđu”, istakla je Suzana Gašić, ministar trgovine i turizma RS.

Pomoć za izgradnju manastira Miloševac u Čirkin Polju pružila je lokalna zajednica, Vlada RS i vjerujući narod.

Izvor: kozarski