Azra Elezović i Jovan Novaković iz Prijedora, studenti četvrte godine Elektrotehničkog fakulteta u Banjaluci, zauzeli su peto i deseto mjesto na zahtjevnoj Međunarodnoj olimpijadi iz mikroelektronike u Jermeniji. Ovaj uspjeh je tim značajniji, jer je ostvaren u jakoj konkurenciji 486 studenata.

“Takmičenje obuhvata oblasti iz digitalne, analogne elektronike, poluprovodničkih komponenata i nekih softverskih rješenja. Krenuli smo sa pripremama neka dva mjeseca prije samog takmičenja. Bilo je malo naporno uz sve obaveza koje imamo”, kaže Azra koja je osvojila peto mjesto na olimpijadi.

Azra i Jovan tokom studiranja osvojili su veliki broj nagrada, ali ova olimpijska im je, kažu, jedna od najznačajnih, jer je pokazatelj uloženog truda i rada.

“Prije svega, ovo je jedno veliko životno iskustvo koje će se pamtiti tokom čitavog života. Što se tiče samog gradiva, većinu stvari smo mi znali, ali postoje stvari koje smo morali doraditi i na koje smo morali obratiti dodatnu pažnju”, dodaje Jovan, koji je zauzeo deseto mjesto na olimpijadi.

Učestvovanje na olimpijadi ovim mladim Prijedorčanima omogućeno je uz finasijsku podršku Grada Prijedora i kompanije “Elsys”.

Izvor: kozarski