U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) sutra se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz dnevnu tempereturu vazduha do 15 stepeni Celzijusovih.

Jutro će biti promjenjivo oblačno, suvo i manje hladno, ali i dalje ponegdje sa slabim mrazom, a oko rijeka i po kotlinama na zapadu i istoku sa maglom, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana doći će do postepenog povećanja oblačnosti, a ponegdje na sjeveru može pasti i malo kiše.

Jutarnja temperatura vazduha biće od minus dva do tri, na jugu do pet, u višim predjelima od minus četiri stepena, a dnevna od osam do 13, na jugu do 15 stepeni Celzijusovih.

Danas je preovladavalo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, po kotlinama i uz riječne tokove bilo je i magle i niskih oblaka, dok je u Hecegovini i na sjeveroistoku bilo sunčano uz malu oblačnost, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha izmjerena u 13.00 časova: Bijeljina minus jedan, Sarajevo nula, Rudo, Srbac, Sokolac, Srebrenica, Gradačac i Zenica jedan, Višegrad, Prijedor, Banjaluka i Sanski Most dva, Kalinovik i Doboj tri, Bjelašnica i Tuzla četiri, Gacko, Mrkonjić Grad, Zvornik i Bihać pet, Mrakovica i Nevesinje šest, Ribnik sedam, Drvar i Livno osam, Bileća i Mostar devet, Neum, Široki Brijeg i Stolac 10, Trebinje 12 stepeni Celzijusovih.

Autor: SRNA/Srpskainfo