Prvi pješadijski bataljon Šeste pješadijske brigade Oružanih snaga BiH organizovao je prijem povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika – Božića. Prijemu su prisustvovali predstavnici vojske, lokalne vlasti i civilnog društva.

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor, istakao je da je ovaj tradicionalni prijem prilika da se u prijateljskoj atmosferi sumira rad u protekloj godini, te razgovara o planovima za tekuću godinu.

“Grad Prijedor ima odličnu saradnju sa ovim divnim ljudima, sa našim vojnicima. To su zaista korektni ljudi koji su uvijek tu za naše sugrađane. Kada je bilo najteže bili su uz naše sugrađane, kada su nas pogodile elementarne nepogode, a sarađujemo i u okviru sportskih, humanitarnih i kulturnih manifestacija”, rekao je Javor.

Pukovnik Dragan Malić, vršilac dužnosti komandanta Prvog pješadijskog bataljona Šeste pješadijske brigade istakao je da je tradicionalni božićni prijem prilika da ugoste saradnike sa područja grada Prijedora.

“Božić je naš najradosniji hrišćanski praznik, ali i dan okupljanja, kada se okupljamo u okviru naše porodice, prijatelja i dragih ljudi. Tako smo i mi na ovom prijemu okruženi nama dragim ljudima i saradnicima, s kojima dugo sarađujemo u izvršenju zajedničkih zadataka. Nadamo se da će tako biti i u budućnosti”, rekao je Malić.

Izvor: kozarski