Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan posjetio je danas sa direktorom policije Sinišom Kostreševićem Policijsku upravu Prijedor i Policijsku stanicu Kozarac, gdje je razgovarao sa načelnikom Policijske uprave Sretojem Vujanovićem i njegovim saradnicima, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Vujanović je informisao Karana o stanju bezbjednosti na području koje pokriva PU Prijedor, te sa samom organizacijom i radom Policijske uprave.

Iako je broj krivičnih djela u opadanju, te povoljno stanje po javnom redu i miru, slučaj ubistva načelnika kriminalističke policije Radenka Bašića izazvao je uznemirenost građana na ovom području, navodi se u saopštenju.

Karan je ponovio da je borba protiv svih vidova kriminala i korupcije prioritet rada policije, ali i da je zadatak policijskih službenika profesionalno i efikasno izvršavanje svih poslova i zadataka, uz poštovanje zakonskih ovlaštenja i nadležnosti.

Siniša Karan na sastanku (Foto: MUP Srpske)

Siniša Karan na sastanku (Foto: MUP Srpske)

Karan je rekao da se ova Policijska uprava u prethodnom periodu uspješno suočavala sa pojavom ilegalnih migranata, te da u tom smislu treba raditi na jačanju saradnje sa okolnim kantonalnim MUP-ovima.

Tokom razgovora sa rukovodstvom Policijske stanice Kozarac konstatovano je da je stanje bezbjednosti na ovom području stabilno.

Autor: RTRS