U Srpskoj će narednih dana uglavnom biti oblačno i sa padavinama, uz nepogode u pojedinim dijelovima, te zahlađenje.

Sutra će biti pretežno do potpuno oblačno, mjestimično sa padavinama, prognoza je Hidrometeorološkog zavoda Srpske.

Biće promjenjivo vrijeme, uz kraće sunčane periode i mjestimičnu kišu više u južnim i sjevernim predjelima. Uveče uz jače padavine na jugozapadu i zapadu, uz uslove za lokalne pljuskove i nepogode. Vjetar umjeren do jak jugozapadni, na sjeveru pretežno slab do umjeren zapadnih smjerova. Uveče prvo u sjevernim predjelima, a potom i u ostalim, vjetar slabi i skreće na sjeverne i istočne smjerove.

Minimalna temperatura od dva do šest, na jugu do devet, u višim predjelima od 0 stepeni. Maksimalna temperatura od 10 do 17, u višim predjelima od šest stepeni.

U nedjelju, odnosno za Vaskrs, oblačno i svježije uz jake padavine. Ujutru će na jugu početi da pada jaka i pljuskovita kiša, koja će tokom dana da se širi ka sjeveru. Lokalno su mogući i pljuskovi. Ponegdje će biti uslova i za lokalne nepogode.

Minimalna temperatura od tri do osam, u višim predjelima od jedan stepen, maksimalna od osam na zapadu do 15 na jugu i istoku, u višim predjelima od pet stepeni.

U ponedjeljak oblačno i hladnije uz jaku, mjestimično pljuskovitu kišu sa grmljavinom, koja će početi da pada prvo na jugu i zapadu, a zatim će zahvatiti i ostale predjele. Ponegdje će biti uslova za lokalne nepogode.

Minimalna temperatura od dva do devet stepeni, maksimalna od devet do 15, u višim predjelima od šest stepeni.

Izvor: Srpskainfo