U akciji „Armagedon“ koju je sprovela PU Gradiška u saradnji sa Upravom za teški i organizovani kriminal MUP-a Srpske, zaplijenjeno je 62 kilograma skanka, a uhapšena su dva lica.

„Policijski službenici Policijske uprave Gradiška u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, 08.05.2023. godine sproveli su operativnu akciju kodnog naziva „ARMAGEDON“ koja je usmjerena na suzbijanje proizvodnje i prometa opojnih droga, kojom prilikom su lišena slobode dva lica inicijala S.T. i M.M. oba iz Gradiške.“

Na osnovu naredbe Osnonog suda u Gradišci, u ulici Mlade Bosne, grad Gradiška, izvršen je pretres kuće i pomoćnog objekta koji je u sastavu kuće, a koje koristi lice inicijala S.T., te je tom prilikom pronađena ilegalna laboratorija za uzgoj opojne droge „Skank“, te su u istom zatečene i izuzete 151.  stabljika koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Skank“ prosječne visine između 50-90 cm, ukupne bruto mase oko 62 KG. Pored navedenog pretresom su pronađene i izuzete UV lampe, saksije, sredstva za tretiranje stabljika, odvlaživači vazduha, klima uređaji, kao i ostala prateća oprema koja je zatečena na licu mjesta, te je utvrđeno da se navedeno lice neovlašteno priključilo na eneregetsku mrežu, čime je neovlašteno koristilo električnu energiju, saopšteno je iz PU Gradiška.

Tokom dana, po završetku kriminalističke obrade lica lišena slobode će uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima ,,Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ i ,,Krađa energije’“, biti sprovedena u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka na dalje postupanje.

autor:ATV/nezavisne.com  foto:nezavisne.com