Stanje u Prijedoru se stabilizuje i vodostaj Sane je u blagom opadanju, saopšteno je nakon sjednice Štaba za vanredne situacije, a iz Vodovoda poručuju da je ispravna voda za piće.

Rijeka Sana se izlila u naseljima Rasavci, Tukovi, Bišćani, Raškovac, Brezičani i Cikote i u ovim zonama ima zaplavljenih stambenih i pomoćnih objekata.

Njen vodostaj je kod gradskog mosta u 6.00 časova iznosio je 458 centimetara i prešao je u period stagnacije, a vodostaji uzvodno od Prijedora bilježe blagi pad.

Vodostaj rijeke Miloševice je nakon jučerašnjeg znatnog pada ostao na istom nivou i ne ugrožava naselja Topolik i Vrbice.

U naselju Raškovac u toku noći su uz pomoć građevinske mehanizacije postavljani odbrambeni nasipi koji su spriječili prelivanje vode na desnu stranu puta na kojoj se nalazi više od 300 domaćinstava.

Gradski štab zadužio je sve subjekte zaštite i spasavanja da nastave sa izvršavanjem naloženih zadataka, a preduzeće Vodovod da izvrši vanredno mikrobiološko uzorkovanje vode za piće i o rezultatima obavijesti stanovništvo.

Prijedorski Vodovod saopštio je nakon današnje vanredne kontrole kvaliteta da je voda higijensko–zdravstveno odgovarajućeg kvaliteta, kao i do sada.

Autor: RTRS