Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darko Banjac uručio je odlikovanje predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika „Orden časti sa zlatnim zracima“osnivaču i predsjedniku moto kluba „Noćni vukovi“ iz Ruske Federacije Aleksandru Zaldastanovu Hirurgu.

Banjac je, u ime predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, Zaldastanovu orden uručio juče u Moskvi.

Foto: Ustupljena fotografija

Banjac je poručio da da je ovo najviše priznanje Republike Srpske nakon pet godina u rukama čovjeka koji ga je zaslužio.

– Velika mi je čast da u ime predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika predam odlikovanje Zaldastanovu. Čin predaje ordena učinio nas je srećnim i ponosnim jer nagrada, jednako kao i pravda, uvijek dođe u ruke onog koji je zaslužuje. Veze i prijateljstvo srpskog i ruskog naroda nemoguće je ignorisati ili prekinuti – poručio je Banjac iz Moskve.

Foto: Ustupljena fotografija

Iz ruku narodnog poslanika Darka Banjca, Zaldastanovu je uručeno odlikovanju koje je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik potpisao 9. januara 2018. godine povodom proslave Dana Republike Srpske.

Odlukom vlasti BiH Zaldastanovu je 2018. godine zabranjen ulazak u Republiku Srpsku, a zbog te odluke bio je spriječen da u okviru proslave 9. januara lično primi orden predsjednika Republike Srpske.

Izvor: vecernjenovosti.ba