U okviru Međunarodnog sajma turizma “Banjaluka 2024” danas su uručena priznanja u 11 oblasti, a Specijalna bolnica “Mlječanica” iz Kozarske Dubice dobitnik je priznanja za najbolju investiciju u izgradnji zdravstveno-turističkog kompleksa.

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić uručio je ovo priznanje direktoru “Mlječanice” Darku Banjcu.

Šulić je rekao novinarima da je prvi dan sajma bio veoma posjećen, što pokazuje da je manifestacija u Banjaluci najveća ovog tipa u BiH.

On je naveo da će sajam iduće godine biti još bolje organizovan, sa još više izlagača koji će se dalje umrežavati kako bi turistička ponuda u Republici Srpskoj, Federaciji BiH i regionu bila još bolja i pristupačnija građanima.

Banjac je rekao novinarima da ovo priznanje znači mnogo za Specijalnu bolnicu “Mlječanica” i ovu regiju, jer Vlada Republike Srpske u posljednje tri godine ulaže mnogo u ovu zdravstvenu ustanovu.

“U posljednje tri godine otvorili smo nekoliko naših kompleksa. Imamo najjači i najbolji hidro-blok na Balkanu, hiperbarične komore, dijagnostiku”, istakao je Banjac.

Ministar ekologije i turizma FBiH Nasiha Pozder rekla je da vjeruje da će ovaj sajam, koji je okupio više od 150 izlagača, ispuniti sva očekivanja u oblasti turizma.

“Za mene je zadovoljstvo i čast da boravim u Banjaluci i da sa ministrom Šulićem uručim nagrade najboljim izlagačima, posjetim štandove i vidim šta to sve naši izlagači nude”, istakla je Pozderova.

Priznanje za doprinos očuvanju i zaštiti prirode pripalo je Nacionalnom parku “Sutjeska”, a priznanje za doprinos razvoju banjskog turizma Termana parku Laško.

Za doprinos razvoju manifestacionog turizma priznanje je uručeno Turističkoj organizaciji Vrnjačka Banja, a za dopinos razvoju turističkog proizvoda Turističkoj organizaciji Vranja.

Priznanje za kvalitet poslovanja u hotelijerstvu uručeno je “Hajat ridžensi Kotor bej rizortu”, a za kvalitet poslovanja turističke agencije “Filip trevel” iz Banjaluke.

Priznanje za doprinos unapređenju uslova rada u ugostiteljstvu uručeno je Udruženju poslodavaca ugostiteljstva i turizma Republike Srpske “Horeka.

Ova priznanja uručio je ministar Šulić.

Pozderova je uručila specijalno priznanje “Partner” preduzeću “Kabeks invest – gradimo vaše snove”, a specijalno priznanje za uspješno predstavljanje uručila je Turističkoj organizaciji opštine Bar.

Ona je Turističkoj organizaciji grada Istočno Sarajevo uručila specijalno priznanje za doprinos očuvanju i razvoju turizma u Republici Srpskoj.

U Banjaluci je juče otvoren 4. Međunarodni sajam turizma koji je okupio više od 150 domaćih i stranih izlagača.

Sajam se održava u Sportskoj dvorani “Centar”, posjetioci ga mogu obići od 10.00 do 18.00 časova, a za njih će biti organizovane i nagradne igre sa poklon- putovanjima, specijalni sajamski popusti, te degustacija delicija sa različitih podneblja.

Ova sajamska manifestacija održava se u organizaciji kompanije “RS konsalting i trejd” uz institucionalnu podršku Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara, Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske i grada Banjaluka kao domaćina.

Sajam će trajati do sutra, a ulaz je besplatan.

Autor: SRNA/banjaluka.net

Foto: SRNA